20 jaar Alpha Industries

Aan het einde van dit toch wel heel speciale jaar zouden we toch nog graag de aandacht willen vestigen op het feit dat Alpha Industries  20 jaar geleden de productie voor haar wellnessproducten in Moldavië opgestart heeft. Helaas hebben er omwille van Covid19 geen festiviteiten kunnen plaatsvinden, maar uitstel is zeker geen afstel.

Oprichter Raymond Heeren stuurde zijn zonen in 1999 naar het Oostblok omdat door de groei van het bedrijf de faciliteiten in België te klein waren geworden en er een groot tekort was aan arbeidskrachten. De officiële opstart vond plaats in maart 2000. Het bedrijf bleef groeien met steeds meer (inter)nationale verdelers en uitbreidingen van het assortiment. Dit resulteerde in een volledig nieuwe productiehal van 15000 M2 in 2007. Sindsdien wordt er elk jaar wel iets bijgebouwd en bedraagt de totale productie-oppervlakte momenteel ruim 22000 M2. Hierin zijn een 350tal medewerkers werkzaam.

Moldavië is iets groter dan België en bevindt zich op 2500 km van Hasselt. De mensen spreken er Roemeens en Russisch. Moldavië is bekend voor zijn wijnexport met ook de grootste wijnkelder ter wereld ( Milesti Mici ) en het Cricova Unesco werelderfgoed.

Kleine tip: je kan bij Alpha-Industries te Hasselt ook Moldavische wijnen bestellen en/of kopen.

Meer info: www.alpha-industries.eu