Alpha Industries: een unieke keuze uit houtafwerkingen voor (infrarood)sauna’s

Alpha Industries maakt voor haar unieke (infrarood)sauna’s steeds meer gebruik van verschillende houtsoorten en -designs. Uit ecologisch standpunt is het essentieel voor ons dat dit hout uit heraanplantbare bossen afkomstig is en met certificaten van gerenommeerde en erkende zagerijen/houtimporteurs wordt geleverd. Wij bieden houtsoorten aan naar ieders wens, waarbij voor de binnenafwerking hout met een licht gewicht wordt ingezet. Dit hout neemt minder warmte op en is harsvrij. Bovendien werken (krimpen/uitzetten) lichte houtsoorten minder dan zwaardere, hetgeen belangrijk is als de sauna snel opwarmt en in een korte tijdspanne van 15-20 minuten temperatuurverschillen van 100°C aan het plafond en de oven ontstaan. 

Wij hebben onze eigen houtbewerkingsafdeling waar het ruwe hout op de juiste dikte wordt verzaagd, indien nodig in onze droogovens tot 12 % wordt bijgedroogd en tenslotte door 9- tot 12-assige schaafmachines in de juiste afmetingen wordt geschaafd. Dit laatste kan zowel in onze standaard afmetingen als naar wens van klant, architect of bouwheer.  

Dit zijn de mogelijke binnenafwerkingen en afmetingen in origineel  massief hout:

  • Canadese ceder in breedtes van 40, 85, 125, 185 en 250 mm
  • Afrikaanse ayous in breedtes van 40, 85, 125, 185 en 250 mm 
  • Canadese hemlock in breedtes van 40, 85 en 125 mm 
  • Baltische espen in breedtes van 40, 85 en 125 mm 
  • Scandinavische vuren in breedtes van 40, 85 en 125 mm 
  • Scandinavische thermisch behandeld vuren in breedtes van 40, 85 en 125 mm
  • Afrikaanse thermisch behandeld ayous in breedtes van 40, 85, 125, 185 en 250 mm 

Formaldehydevrije Rohol houtfineerplaten verhogen het aantal mogelijke designafwerkingen aan de binnenkant van de (infrarood)sauna. De platen hebben een afmeting van 2500 x 1250 x 18 mm en bestaan in 20 standaard houtsoorten: espen, ceder, hemlock, chenchen, zebrano, muirapiranga, beuk, harthout segmenten, zonverbrand vuren, moeraseik, eik, makassar, wengé, funghi, lariks, olijven, oude eik, verouderde lariks en grenen. Er zijn nog 150 andere soorten verkrijgbaar op bestelling.

Voor indoor buitenafwerkingen zijn er veel meer mogelijkheden zoals o.a. wengé, grenen en standaard hout/laminaat fineerplaten. Voor outdoor toepassingen zijn ceder, lariks en thermisch behandeld hout het meest geschikt. 

Al het afval wordt tot een minimum gereduceerd en schavelingen worden gerecupereerd en tot briketten geperst, waardoor Alpha Industries ook op deze manier bijdraagt tot een duurzame samenleving. De betere schavelingen worden geschonken aan een lokaal hondenopvangcentrum. 

In deze uitdagende tijden worden social distancing en dus ook social media steeds belangrijker.

We hebben daarom een nieuwe Facebookpagina gemaakt: via Alpha Wellness Sensations België Nederland kan je steeds weer de laatste nieuwtjes/projecten ontdekken. Alvast bedankt om zo veel mogelijk van onze posts te liken en sharen zodat onze producten aandacht van de consument krijgen.

Meer info:
Like us on FB
www.alpha-industries.eu
www.alpha-wellness-sensations.be