Impact richtlijnen tijdelijke bemaling op plaatsing zwembaden en zwemvijvers

Op donderdag 1 april 2021(18.30u –20.30u) organiseren BVBB en Cluster Complementaire Bedrijven i.s.m. Confederatie Bouw Antwerpen de infosessie “Impact richtlijnen tijdelijke bemaling op plaatsing zwembaden en zwemvijvers”. Recent kenden wij binnen bronbemaling belangrijke wijzigingen in de regelgeving die ook van toepassing zijn bij het tijdelijk wegpompen van grondwater voor de plaatsing van een zwembad of zwemvijver.

De invoer van het omgevingsloket, het feit dat elke grondwaterverlaging altijd melding of zelfs vergunningsplichtig is en de toename in handhaving naar aanleiding van de voorbije droge zomers hebben een directe impact op onze projecten. Er komt vandaag heel wat kijken bij tijdelijke grondwaterverlaging: melding of aanvraag van vergunning, interpretatie van de akte, monitoring, debietmeting, opvolging, voorwaarden en meer.

Wat ligt aan de basis, en vooral: hoe gaan we hier in de praktijk mee om? Hoe bereiden we de werken voor? En hoe volgen we de uitvoering op? Wat is de impact van de gegevens die uit de monitoring voortkomen? Wat bij vertraging?

Tijdens deze infosessie willen wij meer eenduidigheid creëren en de wettelijke basis vertalen naar de praktijk. We overlopen de belangrijkste zaken binnen de richtlijnen bemalingen (2019) en gaan we dieper in op de praktische impact hiervan op de plaatsing van zwembaden.

Deelnameprijs:

Leden:  100
Niet-leden: € 175

Meer info en inschrijvingen via deze link: https://confederatiebouwprovincieantwerpen.be/infosessies/infosessie-2/?refresh=1523