BINDER: HydroStar

HydroStar geeft uw gezondheid een boost

De HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER transformeert elk zwembad in een belevenisbad voor het hele gezin. Vanaf nu is deze ook als compleet pakket met led-schijnwerpers en afstandsbediening verkrijgbaar.

Of het nu gaat om wedstrijdzwemmen, gezondheidstraining of wellnesstoepassingen: HydroStar brengt beweging in uw dagelijkse leven. Het systeem wekt een brede, krachtige stroom op, die gelijkmatig om het lichaam heen stroomt. Zelfs in kleinere zwembaden wordt zo endurance zwemmen zonder keren mogelijk. Ook voor watergymnastiek en revalidatiesport is de turbine-zweminstallatie ideaal.

HydroStar kan heel eenvoudig zowel in nieuwe zwembaden als in reeds bestaande bassins worden geïntegreerd. Voor de inbouw achteraf biedt BINDER een modern ontworpen retrofitsysteem aan, die dezelfde specificaties biedt als de HydroStar inbouwversie en zich harmonieus in de omgeving integreert.

Bij het begin van het nieuwe seizoen biedt BINDER nieuwe brochures en prijslijsten. Voor enkelvoudige en dubbele installaties zijn nu 3 verschillende pakketten verkrijgbaar – bijvoorbeeld het complete pakket „Avantgard“. Deze omvat naast een inbouwkanaal met geïntegreerde turbine een besturing in een stalen kast evenals een afstandsbediening en een aanraakschakelaar voor de instelling van de stromingssterkte. Het pakket wordt gecompleteerd door de led-schijnwerpers „Atmosphera“, die het wateroppervlak in een veelkleurig stemmingsvol licht dompelt.

BINDER maakt de turbine-zweminstallatie in zes vermogensklassen met volumestromen van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur. Voor wedstrijdzwemmers worden bovendien twee speciale maten met een doorvoer van 600 m3 resp. 1200 m3 aangeboden.

HydroStar verbruikt slechts ongeveer 20 tot 50 procent van de energie, die traditionele pompaangedreven modellen nodig hebben en is daardoor duidelijk gunstiger in het gebruik. Bovendien is het systeem onderhoudsvrij, omdat de glijlagers van de motor door water gesmeerd worden en er geen droge ruimte nodig is.

www.hydrostar-binder.de