BINDER breidt productiecapaciteit in recordtijd uit

Met het HydroStar turbinesysteem kan je zelfs in het kleinste zwembad aan uithoudingstraining doen zonder je te moeten draaien. Vanwege de sterke stroming is het systeem zo populair dat de fabrikant BINDER afgelopen zomer op korte termijn een nieuwe productiehal moest bouwen.

De hal van 300 vierkante meter werd binnen enkele weken op het bedrijfsterrein gebouwd en huisvest zowel productie- als opslagruimte. Het nieuwe gebouw is een eerste stap in de richting van verdere uitbreiding van het bedrijf. Omdat in de afgelopen tien jaar het aantal particuliere zwembaden in Europa aanzienlijk is toegenomen, en daarmee de vraag naar het HydroStar turbinesysteem. “We breiden onze productiecapaciteit voortdurend uit om alle orders zo snel mogelijk te verwerken,” zegt bedrijfsoprichter Siegfried Binder.

De reden voor de enorme populariteit van het gepatenteerde HydroStar turbinesysteem is de unieke technologie: dankzij het systeem kunnen uithoudingszwemmers zelfs in kleine en middelgrote zwembaden intensief trainen zonder constant te hoeven draaien.

HydroStar wordt aangeboden met volumestromen van 160, 215 en 275 m³ per uur (één turbine) en 320, 430 en 550 m3 per uur (dubbele turbine). En kan in bijna alle zwembadtypen worden geïnstalleerd. Het elegante EasyStar retrofit-systeem is beschikbaar voor montage achteraf: het heeft dezelfde prestaties als HydroStar en kan in een paar eenvoudige stappen aan de rand van het zwembad worden geïnstalleerd. Beide tegenstroomsystemen verbruiken slechts 20 tot 50 procent van de energie die andere pompgestuurde systemen nodig hebben. Beide zijn extreem onderhoudsarm. Omdat er geen droogruimte nodig is, wordt de installatie binnen korte tijd door de gespecialiseerde dealer voltooid.