FITT B-Active: bestand tegen extreme omstandigheden

FITT B-Active werd opnieuw grondig op de proef gesteld door het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van FITT. En ook deze keer stelde het resultaat niet teleur.

Om aan te tonen de FITT B-Active ook bij lage temperaturen een grotere weerstand heeft dan de meest voorkomende stijve buizen in PVC-U PN 16 UNI EN 1452, werd een slagvastheidstest uitgevoerd. De flexibele spiraalslang van FITT werd samen met een stijve buis getest bij de constructie van zwembaden, volgens de EN ISO 11173-norm.

Zowel de FITT B-Active als de stijve buis werden 24 uur lang aan 0 °C onderworpen. Hierna liet men er tweemaal een massa van 4 kg op vallen. De eerste keer vanaf een hoogte van 2 meter, dat komt overeen met een energie van 80 joule. En de tweede keer vanaf een hoogte van 1 meter, dat komt overeen met een energie van 40 joule. In tegenstelling tot de stijve buis, die bij de impact een breuk opliep, was de FITT B-Active slang slechts licht gebogen en barstte hij niet.

Voor FITT B-Actief stopte de test dan ook niet bij de temperatuur van 0 °C, maar werd ze nog eens herhaald bij een temperatuur van -10 °C. Ook in dit geval was de FITT B-Active extreem goed bestand tegen de impact. Naast een hoge weerstand tegen verplettering, vertoont FITT B-Active ook een hoge ductiliteit bij lage temperaturen. Dit maakt de flexibele spiraalslang een snelle, geschikte en veilige oplossing die op bouwplaatsen kan worden geplaatst, zelfs in extreem zware omstandigheden.