De door turbines aangedreven HydroStar tegenstroominstallatie van BINDER is nu nog gemakkelijker te installeren

Door de brede en krachtige stroming en de gemakkelijke installatie is het door turbines aangedreven zwemsysteem van HydroStar geliefd bij de klant en bij de installateur. De fabrikant, BINDER, heeft het systeem pas aangepast zodat de montage nog efficiënter verloopt.

Voor een snellere montage van de tegenstroominstallaties wordt o.a. gezorgd door markeringen op de kleppenhouders. Daardoor vindt de technieker de juiste hoek om de turbines te monteren nu in een oogwenk. De juiste positie van de turbine is essentieel om de optimale stroming op te wekken. Ook nieuw is de kabel voor de aansluiting van de Piezo-drukschakelaar: hij heeft nu nog maar 4 in de plaats van 10 aders en kan daardoor sneller geïnstalleerd worden. Bovendien wordt bij elke Piezo-drukschakelaar een aansluitschema gevoegd.

De installatie van HydroStar wordt ook gemakkelijker door het geringe aantal schroeven waarmee de monteur het afdekrooster op de aansluitopening bevestigt. De positie van de gaten op het afdekrooster werd niet gewijzigd – ze passen dus ook op de vroegere aansluitopeningen.

Voor de kabelbevestigingen gebruikt BINDER voortaan enkel nog zout- en chloorbestendige schroeven uit PVC-kunststof. Die zijn bijzondere sterk en kunnen niet meer vastcorroderen. De platte aansluitopeningen hebben nu een 1 ½ inch grote dubbele nippel met aan beide kanten een schroefdraad voor de kabels voor de motor, het licht en voor de aansluiting van de circulatiepomp.

De gespecialiseerde handelaar kan zowel HydroStar alsook EasyStar in kleine ruimtes installeren. Een droge ruimte is immers niet nodig. Deze twee tegenstroomsystemen werken bovendien bijzonder energie-efficiënt omdat ze maar 20 tot 50 procent van de energie gebruiken die gewone pompsystemen nodig hebben.

Meer info: www.binder24.com