Alpha Wellness Sensations wint prestigieuze ICONIC AWARD in de categorie architectuur

Bij de prestigieuze ‘ICONIC AWARDS’, de internationaal gerespecteerde, onpartijdige ontwerp- en architectuurwedstrijd, draait alles rond innovatieve vormgeving. Bij Alpha Industries zijn we dan ook super trots dat we in de categorie innovatieve architectuur in de prijzen vallen met onze Eclipse Serie.

De Eclipse Serie is gebouwd rond een volledig geïsoleerde metalen structuur en verder volledig afgewerkt met natuurlijke en kwaliteitsvolle materialen die geproduceerd zijn met respect voor de natuur. De cilindervormige Eclipse Serie, met diameters van 250 cm tot 360 cm, is zonder twijfel het meest betoverende outdoor wellness concept.

Je kan desgewenst een sauna, een hammam of een infraroodcabine combineren met relax- en kleedkamers tot een heus wellness-dorp dat volledig opgaat in de natuur eromheen. Bij de ‘Iconic Awards’ beschrijven ze dit als holistische architectuur.

Ondanks dat dit nog geen officiële stroming binnen de wereld van de architectuur is, is het duidelijk dat er een tendens is waarbij architectuur, natuur en omgeving moeten samensmelten tot een plek waar we ons welbevinden. Wellness met een panaroma op de natuur eromheen, kortom de essentie van wellbeing.

In het wondermooie Kyčerka Resort in Tsjechië stelen 6 extra large modellen van de bekroonde Eclipse van Alpha Wellness Sensations de show! Het vakantiepark met hotel en chalets zet volledig in op rust en ontspanning met zeer veel aandacht voor wellness.

Het Kyčerka Resort ligt in Velké Karlovice, een gemeente in het oosten van Tsjechië vlak aan de grens met Slowakije. Het park is omgeven door de prachtige natuur van de Beskiden, het centrale gedeelte van de Karpaten. In de winter kan je hier skiën, in de zomer zijn wandel- en fietstochten een heerlijke verpozing. In het resort kan je kiezen voor een verblijf in het Grandhotel Tatra of in één van de typisch ‘Walachijnse’ cottages (Walachije is een historische regio in Roemenië), waar traditionele elementen hand in hand gaan met de modernste technologieën. In juli 2020 werd nog een unieke troef aan het resort toegevoegd. Een gigantisch waterpark dat verschillende zwembaden en wellnessfaciliteiten combineert tot een droom voor jong en oud.

Het complex van de nieuwe waterwereld gaat op in de mooie natuur van de omgeving door het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en steen, die vaak plaatselijk ontgonnen werden. De Eclipse, het model van Alpha Wellness Sensations dat al verschillende awards in de wacht sleepte, krijgt hier een ereplaats. Tegen de helling van het park werden zes, extra grote, stuks trapsgewijs in een gezellige hoek geïnstalleerd. Elk model werd bekleed met heidematten en ze zijn verbonden door een houten terras. Je wandelt op die manier van de verschillende sauna’s telkens de rustruimte in, die ook in een Eclipse werd ingebouwd. Deze relax-Eclipse heeft ergonomische banken met uitschuifbare voetensteun en een achterwand uit ruwe zoutsteen. Qua sauna’s is er de keuze tussen de Finse sauna, de bio-sauna, infrarood en de hamam. Elk hebben ze een handig voorportaal met bankjes en kapstokken. Ruimte is er zat, je kan languit gaan liggen op de brede banken die in de sauna en bio-sauna twee niveaus hebben. De infraroodstralers zijn zo geplaatst dat zes personen tegelijk rug- been- en voorzijde-straling genieten. De douche (die ook in een aparte afkoel-Eclipse is voorzien) en hamam zijn volledig afgewerkt in mozaïek en natuurlijk wordt er voor heerlijke aroma’s gezorgd tijdens het stomen. Indirecte ledverlichting zorgt telkens voor de juiste sfeer zodat je vele rustgevende uren in dit unieke park kan vertoeven.

In deze uitdagende tijden worden social distancing en dus ook social media steeds belangrijker.

We hebben daarom een nieuwe Facebook pagina gemaakt:  via Alpha Wellness Sensations België Nederland kan je steeds weer de laatste nieuwtjes/projecten ontdekken. Alvast bedankt om zoveel mogelijk te liken en sharen zodat onze producten aandacht van de consument krijgen.

Like us on facebook

Meer info: www.alpha-industries.eu