BINDER: een fantastische trainingspartner

De HydroStar turbine-zweminstallatie is duidelijk superieur aan pompaangedreven systemen

Met de HydroStar turbine-zweminstallatie van BINDER is een langdurige zwemtraining zonder voortdurend omkeren nu ook in kleinere zwembaden mogelijk. De suggestie voor de ontwikkeling van het systeem kwam destijds van een klant van de specialist in zwembadtechniek. Hij kon nergens een tegenstroominstallatie vinden die aan zijn hoge eisen voldeed.

Conventionele systemen belasten het lichaam éénzijdig en zijn voor ambitieuze zwemmers niet krachtig genoeg. HydroStar wekt daarentegen een brede, krachtige stroming op en biedt daardoor optimale voorwaarden voor een effectieve training. De installatie is in zes vermogensklassen leverbaar en wordt gemakkelijk met de afstandsbediening, aanraakschakelaar of optionele touchdisplay bediend. Via het display kunnen ook individuele trainingsprogramma’s worden aangemaakt, bovendien houdt de zwemmer elk moment het overzicht over het reeds gezwommen traject en de daarvoor benodigde tijd.

HydroStar kan probleemloos in zwembaden van de meest uiteenlopende materialen zoals bijv. beton, roestvrij staal, folie, polyester en kunststof worden geïntegreerd. Ook in natuurlijke vijvers gaat de inbouw snel en eenvoudig. Voor de inbouw achteraf biedt BINDER een modern ontworpen inhang-installatie aan, die onopvallend in uw omgeving past. Ondanks de grote prestaties gebruikt de turbine-zweminstallatie slechts 20 tot 50 procent van de energie die pompaangedreven tegenstroominstallaties nodig hebben. Aangezien de lagers van de borstelloze motor door water worden gesmeerd en er geen droge ruimte noodzakelijk is, is de installatie geheel onderhoudsvrij.

Voor de verkoop van HydroStar werkt BINDER met geselecteerde dealers samen. “Het nauwe contact met onze partners is bijzonder belangrijk voor ons”, zo beschrijft directeur Siegfried Binder de bedrijfsfilosofie. “Door de persoonlijke band met de dealers staan wij dicht bij onze klanten en krijgen wij uw wensen uit eerste hand.“

www.hydrostar-binder.de/be