BINDER: Meer zwemplezier in het zwembad

Of u nu profsporter bent of hobbyzwemmer: de turbine-zweminstallatie HydroStar van BINDER biedt voor elke doelgroep de gepaste stromingssterkte. Ook het team van de Franse nationale zwemploeg is enthousiast over het unieke systeem.

De atleten rond trainer Lionel Horter hadden reeds enkele tegenstroominstallaties getest, maar waren met geen enkele echt tevreden. Dat lag niet alleen aan de stroming, die het lichaam eenzijdig belastte, ook de capaciteit van de installaties liet te wensen over. Toen BINDER de topsporters zijn turbine-zweminstallatie ter beschikking stelde, waren ze dan ook verrast dat het ook anders kan. „HydroStar is de beste, meest geslaagde en sterkste installatie die we tot nu toe getest hebben“, meldde de trainer van de nationale ploeg, Lionel Horter.

HydroStar wekt een brede, krachtige stroom op, die gelijkmatig om de zwemmer heen stroomt. De turbine-zweminstallatie is verkrijgbaar in zes vermogensklassen met volumenstromen van 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3 per uur evenals twee speciale maten met capaciteiten van 600 m3 resp. 1200 m3 per uur. HydroStar is niet alleen geschikt voor wedstrijdzwemmers, maar is ook ideaal voor hobbyzwemmers, wellnesstoepassingen en gezondheidssport.

HydroStar is eenvoudig en gemakkelijk te bedienen met piezo-knoppen, afstandsbediening of optioneel aanraakscherm. De turbine-zweminstallatie kan worden geïntegreerd in nieuwbouwzwembaden, maar kan ook zonder veel moeite worden ingebouwd in bestaande zwembaden. Voor inbouw achteraf biedt BINDER een modern ontworpen inhang-installatie, die dezelfde capaciteit en dezelfde functies bezit als de vast ingebouwde uitvoering. Met deze installatie kunnen weinig gebruikte zwembaden in korte tijd enorm worden opgewaardeerd.

HydroStar is niet alleen efficiënter dan klassieke systemen, zij heeft ook slechts 20 tot 50 procent van de energie nodig en is onderhoudsvrij.

Meer informatie op www.hydrostar-binder.de/fr-be