BINDER: zwemmen als in een rivier

Alleen het, door een turbine aangedreven, HydroStar-tegenstroomsysteem van BINDER biedt een zwemgevoel als in de natuur. De krachtige stroom is ideaal voor triatleten en iedereen die effectief en volhardend wil trainen.

HydroStar is fundamenteel anders dan alle andere tegenstroomsystemen op de markt. Dit komt omdat het systeem is gebaseerd op turbines en niet op pompen. De gepatenteerde technologie zorgt voor een brede stroming die de zwemmer gelijkmatig meevoert. Hij kan zich daardoor volledig concentreren op zijn techniek en hoeft niet constant zijn evenwicht te bewaren, zoals dat bij conventionele systemen wel het geval is.

Bekende triatleten hebben HydroStar getest en zijn enthousiast, omdat het systeem voorwaarden creëert die vergelijkbaar zijn met zwemmen in open water. HydroStar simuleert de laminaire stroming die optreedt tijdens een triatlon wanneer de zwemmers voor hen hun voeten bewegen. Bij het zwemmen met HydroStar is het ook niet nodig om constant om te draaien en de rand van het zwembad af te duwen: de zwemmer blijft dus altijd in de zwembeweging. Het tegenstroomsysteem is niet alleen perfect voor triatleten, maar voor alle recreatieve zwemmers die intensief willen trainen.

Het vermogen van het turbinezwemsysteem kan traploos worden geregeld met de piëzoknop, afstandsbediening of de BINDER24-app. De app maakt het ook mogelijk om individuele trainingsprogramma’s te maken en de afgelegde afstanden en de daarvoor benodigde tijd op te slaan. In de toekomst zal er ook de mogelijkheid zijn om eenheden te pauzeren en reeds afgeronde opleidingen te filteren volgens bepaalde criteria.

HydroStar verbruikt tot 80 procent minder energie dan andere systemen en is extreem onderhoudsarm. Het turbinezwemsysteem is leverbaar met volumestromen van 160 tot 1.200 m3. Een gratis proefzwemmen kan geregeld worden. Maak hier uw afspraak.