BSPA: een slimme digitale oplossing

Ondanks huidige coronamaatregelen toch 250 personen aanwezig op galadiner van de wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer”

In deze tijden kom je er niet zomaar mee weg, een galadiner organiseren voor 250 personen. Toch is ZwembadenPlus magazine in samenwerking met de beroepsvereniging BSPA hierin geslaagd tijdens het jaarlijkse gala van de wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer”. En dat op een wel heel slimme manier.

“Neen, we hebben geen gaatje gezocht of gevonden in de huidige regelgeving om het gala toch maar te laten doorgaan. Veiligheid komt altijd op de eerste plaatst en uiteraard volgen we  de huidige coronamaatregelen”, zo vertelt de organisator Kurt Dekeyzer ons in deze mededeling.

Een slimme digitale oplossing

Wat is er dan wel aan de hand? De huldiging van de laureaten kon dit jaar helaas niet plaatsvinden op de vaste stek Hof te Rhode te Schaffen bij Diest. Daarom organiseerde het wedstrijdcomité een digitale versie van deze plechtigheid met als kers op de taart een superieure catering aan huis, verzorgd door ditzelfde Hof te Rhode.

Zo’n 250 zwembadbouwers en andere professionals, logden zich vrijdagavond 11 december 2020 in voor een livestream van de huldiging op Zoom. Tijdens het gala werden de winnaars getrakteerd op een galadinerbox, samengesteld door meesterchef Felix Alen van Hof te Rhode. Alle aanwezigen konden dus in in hun eigen bubbel genieten van enkele overheerlijke gerechten. In de livestream, tussen het bekendmaken van de laureaten, gaf meesterchef Felix Alen zelfs een woordje uitleg over hoe men de gerechten het best kon serveren. Een concept waarbij we als organisatie de nodige steun geven aan de horeca die het deze dagen zwaar te verduren krijgt en dus ook aan de lokale handel.

De wedstrijd “Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer 2020/21”

Deze wedstrijd is in 2020 overigens al aan zijn 15e jaargang toe en blijft een hoogtepunt voor de sector. Het event dit jaar uitstellen was dan ook geen optie. “De coronacrisis sloeg in 2020 hard toe op alle vlakken. En net daarom zijn wij zo trots op de laureaten van de wedstrijd. Een zomer vol waterpret, zwemmen tot eind september en uren buiten in de tuin spenderen tijdens een lockdown … Dankzij deze professionals hebben heel wat Belgen er het afgelopen jaar toch het beste van kunnen maken en dat verdient de nodige erkenning”, zegt Kurt Dekeyzer, CEO van PSG Group en uitgever van het magazine ZwembadenPro en ZwembadenPlus.

De deelnemers hadden de mogelijkheid om zich tot en met eind juli met hun beste projecten in te schrijven voor de wedstrijd. Een professionele jury, bestaande uit vakmensen uit verschillende disciplines, heeft elk project beoordeeld via video-referenties die werden opgenomen tijdens zeer corona-veilige plaatsbezoeken. (In normale omstandigheden bezoekt de voltallige jury steeds ieder project.) Na een uitvoerige deliberatie van de jury werden alle laureaten zorgvuldig uitgekozen.

Winnaars gebruiken deze prestigieuze wedstrijd namelijk als een marketingtool om de kwaliteit van hun werk te onderstrepen. Het niveau is dan ook zeer hoogstaand. Deze wedstrijd vergroot niet enkel de visibiliteit van de winnaars, ze zorgt ook voor een algemene verbetering van het niveau dat in de sector wordt gehanteerd. Techniek, kwaliteit van de afwerking, originaliteit, innovatie en veiligheid zijn de factoren waarop de winnende projecten worden beoordeeld. Maar liefst 51 professionals van over heel België werden bekroond. De organisatie spreekt dan ook over een zeer geslaagde editie, ondanks dit bijzondere jaar.

De lijst met winnende projecten kan u terugvinden op zwembadenplus.be of door een digitale catalogus aan te vragen via [email protected].