Cedral vezelcement terrasplanken rond rustieke zwemvijver

De eigenaars van deze landelijke villa te Hasselt kozen resoluut voor een zwemvijver.  De waterpartij en het terras uit Cedral vezelcementplanken werden geplaatst door de firma Balder, een bedrijf dat zich specialiseert in het duurzaam aanleggen van zwemvijvers en ecologische tuinen. Cedral terrasplanken zijn ideaal om rond een zwemvijver te plaatsen.

Ze hebben een natuurlijke look, zijn splintervrij, antislip, onderhoudsvriendelijk en heerlijk om blootvoets op te lopen. De terrasvloer is ook duurzaam en heeft enkele unieke voordelen. Vraag gratis een professioneel staalpakket aan.

De eigenaar ging op eigen houtje op zoek naar de perfecte oplossing voor het terras. Houten planken waren in deze zoektocht alvast geen optie omdat dit materiaal na verloop van tijd begint te werken, trekken en barsten. Terrastegels zijn dan weer te glad voor spelende kinderen, een gevaar dat de eigenaar liever meteen uitsloot. Online vond hij de vezelcementplanken van Cedral. Een veelbelovend, stijlvol product dat antislip is én niet moet worden gevoegd. 

“De terrasplanken hebben een mooie uitstraling en zijn zeer stevig. We hebben tijdens de plaatsing zelfs verschillende zaagbladen moeten gebruiken omdat vezelcement zo hard is”, vertelt plaatser Luc van Balder over die eerste kennismaking met het product. “Bovendien kan je er precies en nauwkeurig mee werken, wat een groot voordeel is.”

“Het proces om het terras aan te leggen, lijkt erg op de houten vlonders die we vaak bij (zwem)vijvers bouwen”, gaat Luc verder. “We hebben een onderconstructie geplaatst uit azobéhout zodat we de planken naadloos konden monteren. Ondertussen hebben we Cedral planken al aan andere klanten voorgesteld. Je kan dus wel zeggen dat we er een grote fan van zijn.”

De zwemvijver bevindt zich in de binnenkoer van de tuin. Een plek waar de eigenaar natuurlijk zo weinig mogelijk onderhoud wil hebben. “Het terras is erg groot, het bedraagt zo’n 150 m2. Gelukkig moet je de vezelcementplanken niet schuren. Gewoon afspuiten met water en je bent klaar. Veel meer onderhoud is er niet aan. En da’s naast de prijs-kwaliteitsverhouding van het product toch een doorslaggevende factor in mijn keuze voor Cedral geweest”, aldus de eigenaar.

De eigenaar mocht overigens al veel complimenten ontvangen van personen die op bezoek kwamen in de tuin. “Iedereen die langskomt is onder de indruk. Zelfs toen ik het afgewerkt project aan mijn architect liet zien, was hij zeer aangenaam verrast door het materiaal. Ook hij gaat de terrasplanken van Cedral in de toekomst nog in andere ontwerpen integreren.”

Interesse?
Bestel gratis een staalbox!

Meer info:
Cedral Terrace
Kuiermansstraat 1, B 1880 Kapelle-op-den-Bos
015 71 71 95
[email protected]
www.cedralterrace.be