Aquadeck®: close… to be perfect

Aquadeck, onderdeel van de Belgische Pollet Pool Group, is al ruim twintig jaar een toonaangevende fabrikant van automatische afdeksystemen voor zwembaden. Met zorg en vakmanschap produceert het bedrijf uit Budel (Nederland) in huis lamellen afdekkingen van topkwaliteit. Aquadeck is altijd op zoek naar de beste en mooiste materialen, ontwikkelt de slimste constructies en gebruikt de veiligste componenten. Maar innovatie is nooit eindig: het kan altijd nog beter, slimmer of mooier, stelt sales manager Angela Velings.

“Niet voor niets is onze slogan “Close… to be perfect”, zegt Velings. Ze doelt daarmee op het feit DNA van Aquadeck om continu te blijven verbeteren. “In een veeleisende markt zoals die van ons, is het belangrijk om een steeds beter product te maken en heel kritisch te blijven. Met Aquadeck willen we kost wat het kost de allerbeste service bieden.”

Aquadeck is onderdeel van Pollet Pool Group en maakt zo deel uit van een groep met een sterke Europese distributiepoot. “Onze zusterbedrijven en distributeurs verdelen de Aquadeck producten met kennis en kunde in België, Nederland, Duitsland, UK, Spanje, Portugal. Zo kan Aquadeck zich als een echt productiebedrijf voor de volle honderd procent richten op productie enproductontwikkeling. Dat doen we altijd in heel nauw overleg met onze klanten, de distributeurs en met de zwembadbouwers”, stelt Velings.. 

GRATIS VERWARMING 
“We leven in een wereld waarbij duurzaamheid belangrijker is dan ooit. Een zwembad wordt gezien als een grote energieverbruiker, maar dat is niet waar. Met de moderne technieken die er zijn, kan een zwembad prima gebruikt worden zónder dat dit leidt tot een hoog energie- en waterverbruik. Cruciaal daarbij is dan wel een goede afdekking. Een lamel met een solarwerking is dan helemaal ideaal. Zo wordt verdamping tot wel 80% geminimaliseerd en wordt overdag het water gratis verwarmd”, zegt Velings. 

Los van het voorkomen van verdamping en eventuele gratis verwarming, zijn de Aquadeck lamellen zeer fraai en bieden ze extra veiligheid. 

ANTI-ALG
Aquadeck levert haar afdekkingen met een slimme anti-alg oplossing. “Onze klanten bevestigen dat onze lamellen veel minder gevoelig zijn voor algenvorming en daardoor zijn deze lamellen heel populair,” vertelt Veilings. “In de koppelkamer, waar de lamellen aan elkaar vastzitten, blijft bij een traditionele uitvoering altijd een klein beetje water staan en ontstaan zo algen. Aquadeck voorziet gleufjes waardoor de algen op meerdere plekken een uitgang vinden op het moment dat de afdekking wordt opgerold. Dat hebben we samen met een klant bedacht.”

MAATWERK MET EEN KORTE LEVERTERMIJN
Een Aquadeck afdekking is altijd maatwerk. Dat gebeurt in nauw overleg met de zwembadbouwer en dankzij een slimme klantvriendelijke Aquadeck configurator. Elk zwembad en; elke situatie is immers anders, niet alleen in maat of vorm, maar ook qua materiaal. Een betonnen bad vraagt om een andere montage dan een kunststof zwembad. Volgens Velings is dat ook precies waarin Aquadeck een voorsprong heeft op andere afdeksystemen. “We zijn zeer klantgericht en volledig ingesteld op maatwerk. Bovendien kunnen we uitzonderlijk snel leveren omdat we alles volautomatisch produceren. We organiseren ook jaarlijks meerdere trainingen voor onze klanten. Zo weten ze precies hoe ze onze systemen het best kunnen plaatsen. Ook wij steken zo veel op over wat er in de markt en bij eindklanten speelt.”

Meer info:
www.aquadeck.nl