CFBlock X: de nieuwe generatie polystyreenblokken van CF Groep

Dit jaar zet de CF Groep een nieuw product in de kijker op de markt van polystyreenstructuren: CFBlock X.

Deze nieuwe blokken beperken aanzienlijk de risico’s van zichtbare markering op de verticale wanden dankzij hun zeer hoge dichtheid aan de binnenkant: 80 kg/m3. Bovendien is er geen coating nodig op de binnenmuren vóór het plaatsen van het vilt (of schuim) en de liner.

Het bouwsysteem van de CFBlock X polystyreenblokken is vergelijkbaar met dat van betonblokken, maar dan zonder gebruik van mortel. De polystyreenblokken zijn lichter en hebben een grotere afmeting dan de betonblokken waardoor de montage vlotter verloopt. CF Group biedt met dit product een oplossing voor alle situaties, want je kan het makkelijk snijden met een gewone handzaag, een ijzerzaag of een styro-cutter.

De polystyreenoplossingen zorgen voor een betere thermische isolatie en reduceren de energieverliezen.

Na de assemblage van CFBlock X hoef je enkel wapeningstaven voor beton in de daartoe voorziene perforaties te plaatsen en die met beton te vullen om de lege ruimtes op te vullen en de wapening te verzinken. Hierdoor verkrijg je thermische, geluids- en luchtdichtheid.

Deze oplossing biedt verschillende economische voordelen ten opzichte van een traditionele constructie: er is een aanzienlijke vermindering van de kosten voor isolatie en waterdichting als ook van de kosten voor vervoer en behandeling.

Meer info:
Neem contact op met CF Group Benelux via [email protected] of neem een kijkje op be.cf.group/nl.