EasyStar van BINDER haalt meer uit elk zwembad!

Veel zwembaden zijn te klein om er langdurig in te kunnen zwemmen. Met het BINDER turbine-zwemsysteem is intensieve training n deze zwembaden toch mogelijk – zonder te draaien. De innovatieve turbine-technologie zorgt voor een brede krachtige straal die veel weerstand geeft tijdens het zwemmen.

Bestaande zwembaden kunnen snel en eenvoudig met het systeem worden uitgerust. BINDER ontwikkelde het EasyStar-retrofitsysteem als mobiele variant op het inbouw turbine-zwemsysteem HydroStar.

EasyStar wordt door onze gespecialiseerde dealers simpelweg aan de rand van het zwembad opgehangen en stevig vast geschroefd. Tijdrovende grondwerken en een aparte droogruimte zijn niet nodig. Verder kan het retrofit-systeem ook heel eenvoudig worden aangesloten op het elektriciteitsnet van een huishouden.

EasyStar biedt je dezelfde prestaties en functies als zijn inbouw ‘broertje’ HydroStar. De tegenstroom-installatie is beschikbaar in volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur en is eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening of de HydroStar-app. De gebruiker kan de sterkte van de stroming individueel aanpassen aan zijn trainingsniveau. EasyStar is niet alleen perfect voor uithoudingstraining. Ook voor wellness-oefeningen of voor hydro-therapie bij revalidatie kan je op EasyStar rekenen. En natuurlijk is de brede stroming van de EasyStar ook gewoon leuk om wat in rond te spatten.

Dit retrofitsysteem vergroot de gebruiksmogelijkheden van een bestaand zwembad en dat aan zeer lage onderhoudskosten. Zo verbruikt EasyStar slechts 20 tot 50% van de energie die een pompgestuurd systeem nodig heeft. Daarnaast de EasyStar ook heel onderhoudsvriendelijk omdat de glijlagers van de motor door het water gesmeerd worden er er geen complexe verbindingen hoeven te worden geïnstalleerd. Het systeem werkt heel stil, zodat niemand in de omgeving wordt gestoord.

Meer informatie op www.hydrostar-binder.de.