Een gloednieuwe webshop voor Pollet Pool Group

Pollet Pool Group lanceert een gloednieuwe webshop. De groep die bestaat uit 8 Europese distirbutiepunten & 2 fabrikanten, versterkt zo haar klantenservice door professionele zwembadbouwers een uitgebreid bestelplatform aan te bieden.

Simon Bolleire, Sales Manager: “Aan het platform is heel wat werk voorafgegaan. We hebben de afgelopen 2 jaar al onze productinformatie gedigitaliseerd. Onze klanten zijn al jaren de structuur van onze papieren catalogus gewoon. We houden er dan ook graag aan vast. Het leuke aan de webshop is dat al die informatie voortaan gemakkelijk digitaal terug te vinden is. De webshop is als het ware een online spiegel van onze catalogus. Maar we gaan een stap verder. Klanten met een login krijgen meteen hun bruto- en  nettoprijzen te zien. We geven hen inzicht in hun orders tot 2 jaar ver. Ook alle orders die niet via de webshop binnenkwamen kunnen geraadpleegd worden. Er is dus een 1-op-1 koppeling met ons orderverwerkingssysteem. Heb je als klant een foutje gemaakt in een geplaatst weborder? Geen probleem. Onze commerciële binnendienst zet dit zo terug recht. Even refreshen en het aangepaste order verschijnt in de webshop. We geven klanten  ook inzicht in onze voorraad en maken het makkelijk om herhaalorders of veel voorkomende orders te plaatsen.”

De webshop beperkt zich verder niet tot het eenvoudig plaatsen van bestellingen en vereenvoudigen van de administratie. Pollet Pool Group integreerde ook een databank met afbeeldingen, documenten en een uitgebreide FAQ.

Simon: “We krijgen ze allemaal. Veel voorkomende vragen van eindklanten over hun zwembadinstallatie. En vaak zijn ze ook snel opgelost. Om zwembadbouwers vlot op weg te helpen, werkte Pollet Pool Group een online FAQ (Frequently Asked Questions) uit met vragen & antwoorden rond onze topproducten.”

Pollet Pool Group stipt aan dat het 100% gaat om een B2B-webshop. Simon Bolleire: “Enkel wie klant is bij ons krijgt een login. Wij zijn er om onze zwembadbouwers te ondersteunen. Dit is volgens ons een nieuwe extra stap om die missie te bewerkstelligen.”

https://shop.polletpoolgroup.eu/nl-be/