Een heel bijzondere zwemervaring met HydroStar van BINDER

HydroStar by BINDER is een unieke turbine-zweminstallatie die van elk zwembad een fitness en wellness oase maakt. De nieuwe LED-verlichting dompelt het wateroppervlak onder in gekleurd licht dat voor veel sfeer zorgt.

De LED-verlichting wisselt automatisch van kleur en straalt rood, geel, blauw en groen licht uit. De verlichting kan je ook bedienen met de radiografische afstandbediening of via de HydroStar app. Met de afstandsbediening kan je de de automatische kleurverandering stilzetten en de lichtintensiteit aanpassen in 6 niveau’s. Met de app kan je de kleuren individueel aansturen en de lichtintensiteit traploos aanpassen.

“We wilden onze inbouwinstallatie zoveel mogelijk verlichten en een nog betere helderheid bereiken dan met onze vorige RGB-lampen.” Zegt productmanager Fabian Drömer. En daarin is BINDER zeker geslaagd. Afhankelijk van de lengte, 75 of 150 cm, produceren de LED’s een lichtsterkte van ongeveer 850, 1700 en 3400 lumen. Ze worden bij nieuwbouwzwembaden via kabelklemmen onder de turbine bevestigd. Maar ook bij installaties met een console-turbine aansluiting is het inbouwen van LED’s mogelijk.

De HydroStar turbine-zweminstallatie genereert een brede en krachtige stroom die het lichaam gelijkmatig draagt. Deze installatie verbruikt slechts 20 tot 50 procent van wat andere tegenstroom-installaties verbruiken en is uiterst onderhoudsvriendelijk. De HydroStar is verkrijgbaar in zes prestatieniveau’s met volumestromen tussen de 160 en 550m3 per uur. Maar ook speciale maten en debieten van 600 of 1200m3 zijn beschikbaar. De HydroStar is geschikt voor nieuwe en bestaande zwembaden. Bij montage achteraf kan je gebruik maken van een ophangsysteem dat dezelfde prestaties en functies heeft als de ingebouwde versie.