Een nieuwe dimensie van zwemmen

De turbine-zweminstallatie HydroStar van BINDER heeft twee belangrijke onderscheidingen gewonnen

De zwembadtechniek-specialist BINDER is onderscheiden met twee belangrijke branche-prijzen: Het toonaangevende Europese vakblad SCHWIMMBAD+SAUNA kende de onderneming voor haar innovatieve turbine-zweminstallatie HydroStar de Golden Wave Award toe, het German Brand Institute bekroonde de merkstrategie van de onderneming met de German Brand Award (categorie „Winner“).

Met HydroStar heeft BINDER een geheel nieuwe tegenstroominstallatie op de markt gebracht: Het systeem werkt met turbines in plaats van pompen en wekt een brede, krachtige stroming op, die gelijkmatig rond het lichaam stroomt.

De turbine-zweminstallatie is ontworpen voor het langeafstandszwemmen, maar is ook zeer geschikt voor wellnesstoepassingen. De gebruiker heeft de keuze tussen zes turbinematen met capaciteiten van maximaal 160, 215, 275, 320, 430 en 550 m3/uur. HydroStar is in de aandrijving duidelijk zuiniger dan installaties die met pompen worden aangedreven, want zij verbruikt in vergelijking slechts 20 tot 50 procent van de energie. De installatie vereist bovendien nauwelijks onderhoud, daar de glijlagers van de borstelloze motor worden gesmeerd door het water. HydroStar kan gemakkelijk zowel in nieuwe zwembaden als in bestaande zwembaden worden geïnstalleerd. De bediening van de turbine-zweminstallatie is eenvoudig en comfortabel via een afstandsbediening, een Piezo-knop of een optioneel verkrijgbare touch-display.

Met de Golden Wave Award werd de innovatieve technologie van HydroStar onderscheiden, de German Brand Award loofde dan weer met name de merkstrategie van BINDER: De onderneming heeft een intensieve samenwerking opgebouwd met geselecteerde dealers. Door de nauwe samenwerking staat BINDER dicht bij de eindklanten en kan zij snel nieuwe trends herkennen. BINDER is lid van talrijke brancheverenigingen en is sinds juni 2017 ook aangesloten bij de Österreichischen Verband der Schwimm- und Saunawirtschaft (ÖVS).