FITT B-Active: een lange levensduur

Analyse van de levensduur van FITT B-Active volgens de internationale normen ISO 14040 en ISO 14044
Een bedrijf dat duurzame ontwikkeling ondersteunt, doet zaken door het genereren van economische, ecologische en sociale waarde. Dat is de visie van FITT. Om dit te bereiken is er werk, tijd en een weg van voortdurende verbetering vereist.

Institutioneel gezien is FITT een Onderneming met een Missie: FITT heeft hiervoor haar statuten gewijzigd. Aan het winstgevende doel van haar activiteit, heeft de onderneming een openbaar en officieel engagement toegevoegd om een positieve impact te hebben op de samenleving en de biosfeer. Ze wil op een verantwoordelijke, duurzame en transparante manier opereren.

Op vlak van productie omvat FITT’s traject naar verantwoordelijkheid vier fundamentele acties: meten, weten, verbeteren en compenseren.

Om de impact van FITT op het milieu te verbeteren, moet het bedrijf die eerst meten en kennen. Daarom maakt zij voor haar hightech producten gebruik van de analyse van de levenscyclus. Die analyse wordt uitgevoerd in partnership met het Centro Studi Qualità Ambiente (CESQA) – van het departement Industriële Ingenieurswetenschappen van de Universiteit van Padua.  De analyse van de levenscyclus (ALC) is een empirisch instrument, gebaseerd op de verzameling en analyse van gegevens. Hiermee kan je de effecten wetenschappelijk in kaart brengen, kan je verbeterpunten vaststellen en kan je die op transparante wijze aan alle belanghebbenden meedelen.

FITT B-Active Flex – het eerste product voor deze toepassing -, heeft ook een ALC ondergaan volgens de internationale normen ISO 14040 en ISO 14044 om de effecten te analyseren die verband houden met de levenscyclus van het product zelf en om het met de verschillende technologische alternatieven die op de markt beschikbaar zijn te vergelijken. FITT gebruikt ALC als methodologie om te begrijpen welke grondstoffen en processen het meest kritisch zijn, om de voetafdruk van haar producten te kennen en om zichzelf op te volgen. Op die manier ontstaat een perfecte cirkel van voortdurende verbetering.

Meer info:
www.fitt.com