FITT B-Active Flex voor de renovatie van een zwembad in Venetië

In het feeërieke kader van Venetië heeft de firma Palladio Costruzione Piscine by RGN Servizi srl de renovatie van een groot zwembad van 25 x 16 uitgevoerd. Om tegemoet te komen aan de wensen van de klant die aandrong op het gebruik van de meest betrouwbare producten uit de sector, heeft Rigon Raffaele, de directeur van het bedrijf, gekozen voor FITT B-Active Flex.

In de loop der jaren leidde de verzakking van de dragende ondergrond tot breuken in de bestaande starre pvc-buizen. Dat leverde voortdurend grote waterlekken op. Omdat de schommelingen van de grondwaterspiegel negatieve gevolgen hadden op de structuur van het hele hydraulische circuit, gaf de installateur de voorkeur aan het gebruik van buizen in plaats van slangen. Daarom verliet hij zich op FITT B-Active Flex: dankzij de nieuwe technologie EVO Tech biedt deze buis een nog grotere weerstand tegen mechanische belasting.

Deze nieuwe technologie EVO Tech betekent een nog sterkere film die de starre spiraal van FITT B-Active Flex (technologie Spiral Protection Barrier) bedekt en de buis 6 keer beter bestand maakt tegen barsten volgens de norm EN ISO 3994 in vergelijking met andere buizen die op de markt aangeboden worden.

FITT B-Active Flex werd direct op de bestaande collector aangesloten (die werd trouwens ook volledig hersteld) en werd gebruikt om een circuit van 11 inlaatpunten en 12 afzuigpunten mee aan te leggen. Dat circuit is in totaal ongeveer 1 000 meter lang.

FITT B-Active werd direct aan de skimmer geïnstalleerd: de speciale gebrevetteerde film aan de binnenkant van de buis weerstaat aan een hoog chloorgehalte (brevet Chlorine Defence System – CDS). Hij beschermt effectief tegen chemische aantasting door waterregulerende bestanddelen.

FITT B-Active Flex staat voor nog grotere betrouwbaarheid dankzij de D-vormige spiraal (brevet D-Shape). Die biedt een grote weerstand tegen kruindruk en is bestand tegen mogelijk onvoorzichtige manipulatie en eventuele schade tijdens de bouwwerken.

Deze buizen kunnen gemakkelijk, snel en betrouwbaar op een zandbedding geïnstalleerd worden. FITT B-Active Flex is immers licht, slijtvast en bijzonder flexibel.

Na afloop van de bouwwerken werd het volledige systeem door middel van een onderdruktest gecontroleerd. Alles was perfect.

Meer info
https://fitt-share.thron.com/page?id=35dbd90c-9d65-4c89-bbdf-c73a4a3fde00#/contents