FITT B-Active speelt een hoofdrol op de bouwwerf

Tussen de zacht glooiende heuvels ten noorden van Vicence in Italië zijn de werkzaamheden begonnen. Lucio Cattaner, de man die het idee had om AcquaTecnica op te richten, houdt een waakzaam oog op de bouw van een zwembad van 3,5 x 10 m waarbij de buizen van het merk FITT B-Active een fundamentele rol spelen.

FITT B-Active werd direct verbonden met de technische ruimte – op een afstand van ongeveer 5 m van het zwembad zelf – en werd gebruikt om een circuit te maken met 3 aanvoer- en 3 afvoeropeningen in een circa 100 meter lange leiding.

De installatie gebeurde in een zandbed en verliep probleemloos, snel en zeker dankzij het lichte gewicht, de grote slijtageweerstand en de grote flexibiliteit van FITT B-Active.

De spiraalslang is gemaakt in de vorm van een letter D (D-Shape) en biedt daardoor een grote kruindrukweerstand. Zo weerstaat deze flexibele spiraalbuis aan alle onvoorzichtige handelingen en beschadiging op de bouwwerf.

FITT B-Active is aan de binnenkant bekleed met een gepatenteerde folie die bestand is tegen chloorrijk water en werd dichtbij de skimmer geplaatst omdat deze slang weerstand biedt tegen chemische aantasting door desinfecterende middelen.

De bekleding van de buigvaste spiraal (Spiral Protection Barrier), werkt als een beschermend schild en maakt FITT B-Active bestand tegen belasting door grondbewegingen of tijdens de installatie zelf Cracking – ESC).

FITT B-Active is compatibel met aansluitingen in PVC. Daarvoor kunnen gewone PVC-moffen worden gebruikt, maar ook knelkoppelingen. 

FITT-B steunt op gepatenteerde technologie en wordt volledig gemaakt in Italië. Deze flexibele spiraalslang biedt dubbele zekerheid door de productgarantie en de verzekeringsdekking van maar liefst tien jaar!