FITT en Fundació Fluidra: een partnerschap voor duurzaamheid

“Deze wereld in een betere plek maken veranderen, voor ons en voor toekomstige generaties” is de ondernemersvisie van Alessandro Mezzalira, CEO van FITT. Deze visie probeert het bedrijf uit te dragen, zowel op economisch, ecologisch en sociaal vlak.

FITT hanteert een duurzaamheidsstrategie die gebaseerd is op drie pijlers: innovatie, transparantie en interafhankelijkheid. Op basis van deze strategie worden samenwerkingen met interne en externe stakeholders opgezet. Deze samenwerkingen helpen FITT om zijn positieve impact op de gemeenschap te maximaliseren en bevorderen verantwoorde ontwikkelingen binnen de sector.

Met deze strategie in het achterhoofd, heeft FITT ervoor gekozen om twee projecten van Fundació Fluidra te stuenen. Fundació Fluidra is een stichting die in 2016 werd opgericht door de multinational Fluidra, met het doel om iedereen toegang te geven tot zuiver water, inclusief de meest achtergestelde gemeenschappen. Daarenboven zet de Fundació Fluidra zich in om het duurzaam gebruik van water te bevorderen om de wereldwijde watervoorraden te beschermen.

HET SOCIALE ZWEMBAD IN SENEGAL
FITT heeft ervoor gekozen om Fundació Fluidra te steunen bij de bouw van een sociaal zwembad op een school in Thiaroye, in Senegal. Dit project zal meer dan 2.000 kinderen helpen om te leren zwemmen. En hierdoor deze kinderen voor een potentiële verdrinkingsdood behoeden, een doodsoorzaak die volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een van de top 10 doodsoorzaken onder kinderen wereldwijd.

FUNDACIÓN CRAM
Fundación CRAM is een non-profitorganisatie die zich inzet voor de bescherming van het mariene milieu en zijn biodiversiteit. Samen met Fluidra draagt ​​FITT bij aan de renovatie en uitbreiding van het opvangcentrum voor zeedieren, dat daardoor beter bereikbaar en duurzamer wordt.

Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Meer info:
www.fitt.com