FITT: handleiding voor het perfect verlijmen van buizen voor zwembaden

Bij de aanleg van ondergrondse leidingsystemen voor zwembaden, spelen de buizen een fundamentele rol: ze zorgen voor een constante toestroom van gezuiverd water, weerstaan aan hoge en langdurige slijtage en worden blootgesteld aan schokbelasting door onvoorzichtig gebruik. Daarom is de manier waarop de buizen aan elkaar gekleefd worden van essentieel belang. Dat bepaalt immers of het leidingnet hydraulisch dicht is. Deze eenvoudige adviezen en het instructiefilmpje maken je wegwijs en lichten toe hoe je op een onberispelijke manier kan verlijmen.

De buizen en slangen voor zwembaden van het type FITT B-Active worden met hoogwaardige grondstoffen geproduceerd die perfect hechten aan alle verkrijgbare lijmsoorten. Zo wordt uitgesloten dat het hydraulische systeem kwetsbaar wordt of aan kwaliteit inboet.

Vóór je met het lijmen zelf kan beginnen moeten enkele voorafgaande en belangrijke stappen doorlopen worden:

  • Eerst moeten de buizen in de gewenste hoek afgesneden worden;
  • Daarna moet het uiteinde aan de binnenkant afgeschuurd en aan de buitenkant afgeschuind Zo hecht de lijm aan het buisoppervlak en kan hij niet naar de buitenkant van de leiding wegvloeien.

Vóór je de lijm aanbrengt, moet je de delen van de buizen die aan elkaar gekleefd moeten worden, met een pvc-reiniger schoonmaken. Zo zal de lijm goed aan beide delen hechten.

De lijm moet snel over het hele oppervlak van de twee te verbinden delen uitgesmeerd worden. Nadat je de beide delen aandrukt, kan een beetje lijm ontsnappen: die kan met een beetje absorberend papier gemakkelijk verwijderd worden. Belangrijk is dat de buizen en aansluitstukken na het lijmen nog zolang met rust gelaten worden als op de lijmverpakking aangegeven staat.

Bekijk hier het korte instructiefilmpje waarin getoond wordt hoe een buis FITT B-Active Flex en een buis FITT B-Active Rigid correct aan elkaar vastgelijmd worden.

Meer info op:
www.fitt.com/en