Gridsoap, De beste manier om je warmtepomp te reinigen!

Door de grote toename van het aantal verwarmde zwembaden, groeit ook de behoefte in het onderhoud van zwembadwarmtepompen. Om deze nood adequaat tegemoet te komen, hebben wij een oplossing op de markt gebracht die speciaal ontwikkeld is voor de reiniging van een verdamper/condensor.

Gridsoap® is verkrijgbaar in de vorm van een spray en maakt het mogelijk een warmtepomp in 10 minuten te onderhouden, zonder gebruik van mechanische hulpmiddelen, die de lamellen of andere onderdelen zouden kunnen beschadigen. Bovendien is Gridsoap® biologisch afbreekbaar, niet schadelijk voor de natuur en ook niet voor de gebruiker.

Verhoogt het rendement
Het is geen geheim dat een vuile verdamper/condensor het rendement van een warmtepomp duidelijk verlaagt, want de luchtstroom naar de ventilator wordt deels geblokkeerd. Daardoor kan de warmtepomp niet meer optimaal werken en vermindert zijn rendement. Een onberispelijke netheid van de onderdelen levert dus niet alleen een energiebesparing op, ze zorgt ook voor een optimaal rendement en verlengt de levensduur van het toestel.

Voorkom beschadiging
In de praktijk wordt de warmtepomp soms gereinigd met een hogedrukreiniger, maar die vervormt de lamellen onomkeerbaar. Stofzuigers en luchtcompressoren zijn dan weer niet krachtig genoeg om het vuil tussen de lamellen te verwijderen. 

Bovendien is een warmtepomp normaliter voorzien van een rooster of gaas wat de reiniging nog meer bemoeilijkt. Dat is waar Gridsoap® tussenkomt: ons product kan zelfs de lamellen aan de afvoerzone van het condenserende water reinigen.

Bescherming van de lamellen
Gridsoap® werkt daarnaast ook preventief, doordat het product een beschermende laag aanbrengt. Ze vermindert het risico op toekomstig vuil en beschermt de lamellen tegelijk tegen corrosie.

Vermindert ijsvorming
Doordat Gridsoap® zorgt voor een vrije luchtstroom in het toestel, wordt de warmtewisselingsbalans niet verstoord en vermindert de kans op ijsvorming.

Gridsoap® is a registered product of:

FEA INTERNATIONAL
IZ Krommewege 32A5
9990 Maldegem
Belgium

Meer info:
+32 (0)50 38 04 44
[email protected]
www.gridsoap.com

Volg ons op Facebook