Hayward zet zich vandaag in voor morgen: het ecologisch verantwoorde zwembad

IN 2023 ZAL HET IDEALE ZWEMBAD ECOLOGISCH VERANTWOORD ZIJN
De herhaalde hittegolven en waterbeperkingen in het seizoen 2022 hebben de trend alleen maar versneld: de ecologische verantwoordelijkheid is bepalend voor het zwembad van morgen. Als vooroploper op het gebied van technologieën en trends is Hayward al lang en volledig bewust van de uitdaging van efficiëntie: het steeds beter doen en tegelijk steeds minder energie en water verbruiken. Milieubescherming en instandhouding van natuurlijke hulpbronnen zijn geïntegreerd in de Hayward apparatuur van de laatste generaties. Hayward investeert in en ontwikkelt oplossingen voor de uitrusting van “energiezuinige” zwembaden voor een deugdelijk en verstandig beheer van zwembaden en een meer ecologisch verantwoord zwembadplezier.

PROFIELSCHETS VAN HET ECOLOGISCH VERANTWOORDE ZWEMBAD VOLGENS HAYWARD
Genieten in en rondom een zwembad wanneer het warm is blijft een onvergelijkbaar plezier. En dit plezier wordt nog groter met een zwembad dat water- en energiezuinig is. De oplossing bestaat uit 5 fundamentele uitrustingen ontworpen door Hayward, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Een goed idee om een bestaand zwembad op het niveau te brengen van de huidige wereld van prestaties en duurzame eisen.

5 STRATEGISCHE UITRUSTINGEN VOOR EEN ECOLOGISCH VERANTWOORD ZWEMBAD
Tot 85 % energiebesparing met een variabele snelheidspomp TriStar® VSTD

De pomp TriStar® VSTD van Hayward draait 24 uur continu en past zijn snelheid steeds aan aan de filtratiebehoeftes van zwembaden van alle afmetingen, tot 120 m3. De hoge snelheden zijn bestemd voor de terugspoeling en voor een aantal specifieke programma’s (skimming, enz.). Het resultaat is een perfecte filtratiekwaliteit op lage snelheid met een verlaagd stroomverbruik, een veel stillere werking en een geoptimaliseerde levensduur, aangezien de pomp minder wordt belast. Dankzij de verkregen energiebesparingen, betaalt de pomp zich in 3 seizoenen terug!

Pomp TriStar® VSTD – Expert Line

 • 3 jaar garantie + 1 jaar bij aankoop bij een Totally Hayward partner®, hetzij 4 jaar garantie
 • Bestuurbaar op afstand via de stuurkast AquaRite®+

6000 liter water bespaard met de patroonfilters SwimClearTM (voor een bad van 8 m x 4 m x 1,5 m). De patroonfilter SwimClearTM is 2 keer efficiënter dan een klassieke zandfilter en vangt al het vuil op, zelfs de kleinste deeltjes (20-25 micron). Met een filteroppervlak van 63 m2 biedt deze ook een zeer grote opslagcapaciteit die de terugspoeling overbodig maken. Duizenden liter water per jaar die niet meer in het riool terecht komen, zonder de besparing van chemicaliën te vergeten. Het rendement kan nog hoger worden in combinatie met een variabele snelheidspomp.

Patroonfilter SwimClearTM – Expert Line

 • 10 jaar garantie op de tank + 5 jaar op de apparatuur
 • Installatie buiten mogelijk
 • Zeer laag drukverlies

Tot 90% stroombesparing met de ledtechnologie
Platte led-spots

In de zomernachten brengt de zwembadverlichting een extra magische sfeer… Deze is nog beter te waarderen met de zuinige en slimme led-spots. Ultrasimpele montage en aanpassing aan alle zwembadtypes. De platte led-spots van Hayward zijn geschikt voor nieuwe maar ook voor bestaande zwembaden.

Ze zijn beschikbaar in wit en in kleur.

Platte led-spots

 • 3 jaar garantie
 • 3 bevestigingssets inbegrepen voor alle zwembadtypes, bevestiging via wanddoorvoer 2’’ en bodemzuigeraansluiting 1,5’’

Tot 30% stroombesparing met de Full Inverter technologie
Warmtepomp S. Line Pro Fi

De Full Inverter technologie stelt de warmtepomp in staat zich in reële tijd aan te passen aan de weersomstandigheden buiten om de watertemperatuur te handhaven tegen de geringste kosten.

Naast de zichtbare besparingen op de stroomrekening zal de koelvloeistof R32 de uitstoot van broeikasgassen van de warmtepomp met 60 % verminderen met een nul impact op de ozonlaag. Het zeer geruisloze model S. Line Pro Fi is voorzien van een dubbele schroefcompressor in combinatie met een DC ventilator en verzekert een hoog nauwkeurige balans tussen thermisch comfort en energiebesparing.

Warmtepomp S. Line Pro Fi – Expert Line

 • 3 jaar garantie + 2 jaar bij aankoop bij een Totally Hayward partner®, hetzij 5 jaar garantie
 • Zijdelingse luchtuitgangen voor een installatie in de nabijheid van het zwembad met een minimaal geluidsniveau
 • Bestuurbaar op afstand via Bluetooth verbinding (wifi optioneel)

Verbruik van producten geoptimaliseerd met de slimme stuurkasten AquaRite®
Verbonden stuurkast AquaRite® UV LS

Als het ware brein van het zwembad, verzekert de stuurkast AquaRite® UV LS talrijke functies: waterbehandeling, regulatie (pH, ORP, chloor, enz.) en sturing van de apparatuur (filterpomp, warmtepomp, verlichting, enz.). Door 3 desinfectietechnologieën te combineren, UV, elektrolyse met laag zoutgehalte en hydrolyse, wordt perfect helder water gewaarborgd met toevoeging van zo weinig mogelijk producten. Minder zout nodig, minder chloor voor zacht en zuiver water dat zonder risico kan worden afgevoerd naar de riolering.

AquaRite® UV LS – Expert Line

 • 3 jaar garantie + 1 jaar (op de stuurkast) bij aankoop bij een Totally Hayward partner®, hetzij 4 jaar garantie
 • Wifi verbinding en besturing op afstand
 • Geoptimaliseerde levensduur van de apparatuur

DE GOEDE DUURZAME KEUZES VOOR EEN ECOLOGISCH VERANTWOORD ZWEMBAD
Hayward® ontwerpt, vervaardigt en commercialiseert een compleet aanbod van apparatuur voor privézwembaden (behalve zwembadstructuren) en openbare zwembaden De groep werd in 1925 opgericht in de Verenigde Staten en heeft zich sinds die tijd enorm uitgebreid in Europa, met de overname in 2016 van Kripsol®, fabrikant van apparatuur voor privézwembaden, en vervolgens van Sugar Valley, specialist in slimme oplossingen voor waterbehandeling. De groep Hayward® beschikt ook over een erkende vakkennis op het gebied van waterbehandeling. Tegenwoordig gaat zijn streven naar technische excellentie gepaard met een ecologisch verantwoorde aanpak voor een “deugdelijk en verstandig” beheer van zwembaden.

Meer info:
www.hayward-pool.co.uk