HeatCover: vloeibare afdekking vervangt conventionele rolluik

Om je zwembad energievriendelijker te maken bestaat er één grote oplossing: het leggen van een rolluik zodat de verdamping van het water – de voornaamste bron van energieverlies – tot een minimum beperkt wordt. Je kan daarbij onder andere kiezen voor conventionele systemen als daar zijn rolluiken of overkappingen. Die zijn degelijk, maar ook tamelijk kostelijk. Een andere passende, ecologische en economische toepassing wordt geboden door HeatCover, de vloeibare afdekking.

HeatCover is een 100 % biologisch afbreekbaar product dat een laagje van 1 à 2 molecule dik bovenop het wateroppervlak vormt en een hogere kooktemperatuur heeft dan het zwembad of vijverwater zelf. Hierdoor wordt de verdamping van het zwembadwater geremd met als gevolg dat het warmteverlies sterk wordt beperkt. Door de unieke samenstelling van het product zullen er zich aan het oppervlak geen druppels vormen, maar vormt het zich om tot een uniforme monolaag die bij activiteit gebroken zal worden, maar bij gebrek daaraan zich steeds snel zal sluiten en je bad opnieuw beschermt tegen afkoelen. HeatCover is na 48 uur uitgewerkt en wordt 100% biologisch afgebroken.

Samenstelling en veiligheid

De producenten van HeatCover lieten hun product uitgebreid screenen op risico’s door ‘The Organisation for Economic Co-operation and Development’ (OECD). Uit die ‘Screening information dataset’ (SIDS) werd geen potentieel gevaar geïdentificeerd voor mens, dier en milieu. HeatCover is door zijn unieke samenstelling geheel biodegradeerbaar. Bij vrijgave in het milieu wordt het afgebroken tot CO2 en H2O.
Er is tevens geen verwacht risico tot de vorming van nevenproducten ten gevolge van oxidatie of hydrolyse.

Dosering:

HeatCover beschikt over een zeer lage dosering en is afhankelijk van type van zwembad of zwemvijver. Zo heeft een skimmerbad bijvoorbeeld een lager verbruik dan een overloopzwembad. Met het automatische HeatCover doseerapparaat verloopt het toedienen geheel gebruiksvriendelijk.

De vloeibare afdekking wordt door verschillende zwembaden en zwemvijvers om diverse redenen gebruikt: om de energie te besparen, of de watertemperatuur stabiel te houden, om de verdamping van chemicaliën tegen te gaan of om meer controle te krijgen op de luchtvochtigheid en dus het tegengaan van de gevolgen van een te natte zwemruimte.

HeatCover is geschikt voor zowel binnen- als buitenzwembaden, groot of klein, conventioneel of overloop (vraag naar dosering) en kan eventueel in combinatie met een aanwezige afdekking gebruikt worden voor optimale resultaten!

HeatCover heeft 3 belangrijke energiebesparingen:

  • Energiebesparing voor zwembadverwarming
  • Energiebesparing voor het electrische verbruik door mindere ontvochtingen van de lucht
  • Vloeibare zwembadafdekking werkt tevens als solar

HeatCover is verkrijgbaar in zowel kleine hoeveelheden als grotere volumes. 2 tot 30 l.

Meer info: www.carropools.com