HydroStar brengt beweging in het zwembad!

Of het nu gaat om duurzwemmen, wellnessoefeningen of gewoon plonsen: het Hydrostar turbine zwembad van BINDER heeft voor elk wat wils. Het innovatieve systeem maakt niet alleen privé zwembaden veel aantrekkelijker, het is ook een echte aanwinst voor openbare baden. In het vakantiepark Vakantiepark ’t Rheezerwold in Hardenberg, Nederland, loopt HydroStar continu van ochtend tot avond.

“Niet alleen volwassenen zwemmen graag tegen de opgewekte stroming in, ook kinderen hebben veel plezier”, zegt eigenaar en CEO Robert Palstring. “Ze springen van de rand van het zwembad en laten hen door de stroming meedrijven.” Het pretpark had het turbine-zwembad gekocht om het buitenzwembad interessanter te maken voor zijn gasten. De keuze viel op HydroStar, omdat dit het sterkste tegenstroomsysteem op de markt is en een brede krachtige stroom produceert, in tegenstelling tot conventionele modellen.

Het turbine-zwembad is beschikbaar in zes vermogensniveaus met volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur. Voor bijzonder ambitieuze zwemmers zijn ook twee speciale versies met capaciteiten van 600 en 1200 m3 beschikbaar. HydroStar is eenvoudig te bedienen via een piëzo-drukknop aan de rand van het zwembad, via afstandsbediening of via een app die kan worden gedownload via de Google Play Store of de Apple App Store. Het debiet is individueel instelbaar.

Een ander beslissingscriterium voor Robert Palstring was het lage energieverbruik van het turbine-zwembad: HydroStar vereist 50 tot 80 procent minder elektriciteit dan pompgestuurde tegenstroomsystemen. Ook is het onderhoud laag omdat de lagers van de motor worden gesmeerd door water. Bovendien is er geen verbruikende bedrade droogruimte nodig. Meer informatie over HydroStar is beschikbaar op https://www.hydrostar-binder.de/be/.