Tips om uw tuin schoon te houden tijdens de herfst

Als u een Axess overdekking heeft, of u heeft interesse, dan bent u waarschijnlijk iemand die vaak zijn tijd in de tuin besteedt. 

De herfst is aangebroken en dat betekent dat de bladeren weer van de bomen vallen. Hoewel u met een zwembadoverdekking lekker verder kan zwemmen, blijven de bladeren toch nog van de bomen vallen. Hieronder volgen een aantal tips om uw tuin schoon te houden tijdens de herfst.

Begin met het opbergen van alle zomerspullen. Dat zijn bijvoorbeeld stoelen en speelgoed die u alleen in de zomer gebruikt. Eens deze zaken zijn opgeborgen, ziet u beter hoe u aan de slag kunt gaan.

Kijk goed rond tijdens de algemene schoonmaakbeurt en ga na of er iets is dat hersteld of vervangen moet worden. Het is ook mogelijk dat uw tuin beschadigd is geraakt door huisdieren die de zomer in de tuin hebben doorgebracht. Indien er iets hersteld moet worden, neem dan contact op met de desbetreffende onderneming. Wees er snel bij want de herfst is een drukke periode.

Het volgende wat u kunt doen is de tuin onderhouden. In de lente heeft u waarschijnlijk heel wat onkruid verwijderd, mulch aangebracht en bloemen geplant. In de herfst kunt u deze zaken nakijken en aan seizoensgebonden onderhoud doen om de tuin netjes te houden.

Veel mensen onderhouden hun tuin liever in de lente en in de herfst wanneer het niet zo warm is en het gras genoeg voedingsstoffen bevat door de regen. De herfstperiode, wanneer de temperaturen koel zijn, is het ideale moment om uw tuin te onderhouden.

Zorg ervoor dat u de herfstbladeren bijeenharkt zodra ze beginnen te verkleuren. Als u dit een keer per week doet, hoeft u er niet meer zoveel werk in te steken.

De herfst is ook het ideale moment om een overdekking te installeren zodat u in de lente, zomer en de volgende herfstperiode ervan kan genieten. Bestel vandaag nog een overdekking door ons te contacteren op het nummer +32 (0) 15 33 80 10 en maak van uw tuin een waar paradijs.

Like onze Facebook-pagina voor meer tips, aanbiedingen en evenementen!