HydroStar haalt meer uit uw zwembad

Het HydroStar turbine-zwemsysteem van BINDER verandert een klein zwembad in een oneindig zwembad met slechts één druk op de knop. Het geheim van deze tegenstroom-installatie is de brede krachtige straal, waardoor uithoudingstrainingen mogelijk zijn zonder je te moeten draaien. Op de Aquanale, van 5 tot 8 november in Keulen, kunnen beursbezoekers de voordelen van dit turbine-zwemsysteem zelf ondervinden.

Tijdens de beurs zullen enkele prestatiezwemmers het tegen de HydroStar opnemen in het demonstratiezwembad. En zo de veelvuldige voordelen van de tegenstroom-installatie aantonen. Het HydroStar turbine-zwemsysteem onderscheidt zich in vele opzichten van conventionele systemen. In tegenstelling tot pompgedreven systemen, genereert de HydroStar een uniforme stroom waardoor de zwemmer zich volledig op zijn techniek kan concentreren zonder op zijn evenwicht te moeten letten.

Nog een voordeel van het turbine-zwemsysteem is zijn energie-efficiëntie. HydroStar verbruikt slechts 20 tot 50 procent van de elektriciteit die conventionele tegenstroom-installaties nodig hebben. Daarnaast kunnen gebruikers ook heel wat besparen op onderhoud. Want de glijlagers van de aandrijving worden door het water gesmeerd waardoor er geen droogruimte, en dus ook geen onderhoud nodig is.

Het HydroStar turbine-zwemsysteem is beschikbaar als inbouwstuk voor nieuwe zwembaden. Voor bestaande zwembaden biedt het EasyStar retrofit-systeem de oplossing. EasyStar wordt eenvoudig over de bekkenwand gehangen en vervolgens door een gespecialiseerde dealer met bouten gemonteerd. Het EasyStar retrofit-systeem heeft dezelfde functies en prestatiecapaciteiten als de HydroStar en is in alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Je kan HydroStar eenvoudig besturen met de piëzo-drukknop en afstandbediening of via onze gratis app voor Android en iOS, respectievelijk beschikbaar in de Google Play Store of de App Store. Het turbine-zwemsysteem is uitgerust met zes prestatieniveaus en volumestromen van 160 tot 550 m3 per uur. Bovendien zijn er ook twee speciale uitvoeringen met debieten van 600 en 1200 m3 beschikbaar.