LPW Pools: nieuw gebouw en nieuwe ambities

LPW Pools, opgericht in 1962 als Belgische zwembadfabrikant en tegenwoordig onderdeel van The Swimming Pool Hub (TSPH), opende op zaterdag 29 april vol trots de deuren van hun volledig gerenoveerde gebouw in Aarschot. Tijdens de opendeurdag konden bezoekers niet alleen het nieuwe gebouw bewonderen, maar ook allerlei nieuwe producten en demo’s ontdekken. Met meer dan 60 jaar ervaring op de teller heeft LPW Pools een sterke reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor zowel particulieren als professionals. Het bedrijf heeft als grote ambitie om de komende jaren nieuwe markten te verkennen en zich te richten op export. Met dit nieuwe gebouw maken ze alvast een vliegende start.

Ecologie en duurzaamheid voorop
Het nieuwe gebouw van LPW Pools werd op de bestaande locatie gerealiseerd door het Belgisch bouwbedrijf BuildUp, pionier in het ontwikkelen en herdenken van innovatieve en duurzame oplossingen op gebied van modulair bouwen. Het bedrijf is in handen van dezelfde ondernemersfamilie die destijds met LPW Pools een revolutie teweegbracht in de zwembadsector.

Het nieuwe gebouw scoort goed op vlak van duurzaamheid. De muren zijn geïsoleerd met cellulose van gerecycleerd krantenpapier, er is een groengevel geïnstalleerd om bij te dragen aan de biodiversiteit en regenwater wordt opgevangen voor irrigatie van deze groengevel en de toiletspoeling. Het gebouw is energiezuinig gemaakt met doorgedreven isolatie, ventilatie met warmteterugwinning, een warmtepomp en lage temperatuur vloerverwarming en –koeling, automatisch gestuurde zonneweringen en zonnepanelen op het dak. Dankzij het intelligente domoticasysteem wordt verder op energie bespaard. Deze zorgt er namelijk voor dat de verlichting, verwarming, koeling en zonnewering enkel in werking treden wanneer er mensen in de ruimtes aanwezig zijn.

De bouw van de nieuwe burelen kaderen in een breder geheel van investeringen om de ambities en toekomstplannen van het bedrijf waar te maken. Met name de export van de zwembaden naar Europese nieuwe markten, waaronder Duitsland, Nederland en de Scandinavische landen. Het nieuwe hoofdkantoor vormt de ideale uitvalsbasis om dit alles te coördineren.

LPW Pools stelde op de opendeurdag eveneens 13 verschillende duurzame monoblok-zwembaden voor met verschillende accessoires zoals een automatisch rolluiksysteem, een beweegbaar terras en ledspots. Daarnaast kunnen de zwembaden van LPW Pools zwembaden ook perfect werken met een waterbehandeling op basis van andere technieken waar er zo weinig mogelijk chloor aan bod komt. De zwembaden genieten van een levenslange garantie en worden geplaatst door een netwerk van gecertificeerde partners over heel België en Europa.

Meer info:
lpwpools.com

Jennifer Van Poucke
Marketing Manager, LPW Pools
[email protected]
+32 (0)16 62 26 16