Nieuw bij Aquacover: pvc-solarlamellen in gefumeerd grijs

In het meer dan 25 jarige bestaan van Aquacover, hebben wij de evolutie van de pvc-solarlamellen en de polycarbonaatlamellen meegemaakt.

Toen Aquacover in 1994 startte met het produceren van volautomatische zwembadrolluiken waren er vier kleuren pvc-lamellen non-solar en één kleur pvc-solarlamellen beschikbaar op de markt. Met de komst van de veiligheidsnorm voor zwembaden op 1 januari 2004 in Frankrijk – de NF90-308 – was er een nieuwe goedgekeurde solarlamel geboren, de solarlamel FR. De opvallendste eigenschap van deze lamel was zijn zeer specifieke, elektrisch blauwe kleur. Maar op het vlak van kwaliteit en de veroudering was het product uitzonderlijk. Onder onze klanten zijn er nog steeds rolluiken die in 2004 zijn geïnstalleerd en nu nog op het water liggen. De levensduur van een solar-rolluik vóór deze nieuwe norm was 7 tot 10 jaar. Met de pvc FR-solarlamellen zitten we bij Aquacover nu al op 17 jaar.

Polycarbonaat blijft een nieuw product in de zwembadwereld want de oudste lamellen in polycarbonaat zijn zo’n 10 à 12 jaar oud. De eerste generatie werd na 5 tot 6 jaar vervangen. De nieuwe generatie polycarbonaat met uv-bescherming heeft een verhoogde weerstand tegen uv,maar na een vijftal jaar merken we in deze lamellen een voortijdige veroudering. Dit doet ons vermoeden dat de polycarbonaat-rolluiken na 10 jaar moeten worden vervangen. De vraag die dan rijst: is dit de investering waard? 

Omwille van de zeer goede resultaten met de blauwe pvc-lamellen naar Franse norm heeft Aquacover met zijn grondstoffenleverancier overlegd om een alternatief te bieden. Samen met de gespecialiseerde R&D teams van Solvay zijn we nu heel recent op de markt gekomen met de nieuwe gefumeerd grijze FR-solarlamellen die uiteraard ook goedgekeurd zijn volgens de norm NF90-308. Wij rekenen dan ook op een lange levensduur van 17 jaar en meer en garanderen gelijkaardige energieprestaties.

Tot slot willen we nog meegeven dat we qua prijs-kwaliteitverhouding op dit moment geen beter product in ons gamma hebben. Deze nieuwe lamel is zeer populair bij de Aquacover dealers. 

 Meer info: 
www.aquacover.com/nl/