Nieuw in de BINDER24-app: trainingsprogramma’s van triatloncoach Matthias Knossalla

De populaire BINDER24-app heeft sinds kort een nieuwe feature: hij bevat nu ook exclusieve trainingsprogramma’s van triatlontrainer Matthias Knossalla! Zwemmers van alle niveaus profiteren van de oefeningen van de voormalig topsporter.

Matthias Knossalla heeft al vele atleten met succes door de kwalificatie voor de Ironman-triatlon in Hawaï geleid en is de auteur van het boek “The Kona Code”. De bewegingswetenschapper heeft in totaal negen trainingsunits voor de BINDER24-app ontwikkeld – drie in elk van de categorieën “Beginner”, “Advanced” en “Professional”. De oefeningen hebben altijd dezelfde opbouw: Elke unit begint met een korte opwarming, gevolgd door verschillende oefeningen. De training omvat ook zwemhulpmiddelen zoals trekboeien , boards, vinnen of peddels. Tussen de afzonderlijke units zijn actieve rustpauzes ingebouwd, die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt voor een ontspannen duik. Aan het einde is er een cooling-down die het herstel bevordert.

De ex-triatleet Matthias Knossalla coacht nu met succes wedstrijdsporters en runt zijn eigen trainingscentrum. Ook daar wordt het HydroStar turbine-drijfsysteem van BINDER gebruikt. “De brede krachtige stroming voelt als een rivier en lijkt sterk op de zwemcondities in open water tijdens wedstrijden. Dat is voor ons ideaal”, meldt Knossalla. HydroStar is verkrijgbaar in veel verschillende capaciteiten met debieten van 160 tot 1.200 m3 per uur. De turbine-aangedreven tegenstroominstallaties zijn snel geïnstalleerd door de vakhandel en kunnen eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening, piëzo-knop of de BINDER24-app.

De trainingsprogramma’s van Matthias Knossalla worden geleidelijk in de app geïntegreerd: BINDER activeert elke twee maanden een “Beginner”, “Advanced” en “Professional” unit in de app.

Meer info:
https://www.binder24.com/nl/productwereld/tegenstroominstallaties/