Nieuwe roldeckbesturing met extra functies

De Starline Roldeckbesturing RD 2013 is met een nieuwe visie ontwikkeld. Ten opzichte van de vorige besturing heeft de RD 2013 extra functies die het gebruik rondom het zwembad vereenvoudigen. Met deze besturing kunnen alle door Starline geleverde sensormotoren worden aangestuurd.

Bedieningspaneel

Het eerste in het oog springende nieuwe detail is het bedieningspaneel, de ‘S-switch’. Deze is multifunctioneel en voorzien van een display. Met deze switch kan het Roldeck worden geopend of gesloten en kan de verlichting aan- of uitgeschakeld worden. Eveneens kan met deze switch het Roldeck geprogrammeerd worden.

Aflezen status

Belangrijke informatie zoals de status van het Roldeck, de verlichting en een Jetstream kunnen direct van het display worden afgelezen. Ook de tijd en watertemperatuur (optioneel).

Handzender

In de S-switch is een ontvanger ingebouwd die met de meegeleverde handzender tussen 4 functies kan schakelen. De mogelijkheden zijn: Roldeck open/close, zwembadverlichting, Jetstream en een vrij te programmeren functie zoals bijvoorbeeld tuinverlichting.

Zwembadverlichting

Met deze besturing is het mogelijk om in totaal drie LED-onderwaterlampen óf twee LED-onderwaterlampen en twee LED-trapverlichting direct aan te sluiten zonder het gebruik van een extra transformator. Dit geldt uitsluitend voor LED-lampen in de kleur wit. De aangesloten verlichting kan zowel met de S-switch als met de afstandsbediening worden geschakeld.

Montage S-switch

De S-switch is zo ontworpen dat deze te monteren is op een standaard wandcontact-inbouwdoos. De buitenafmeting van de S-switch is 80 x 80mm. Opbouw op de wand is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor wordt standaard een montage-box meegeleverd.