Oxymatic: vergelijkende studie

Het bedrijf Hydrover, bewust van het belang en de noodzaak om de kosten te verlagen in openbare zwembaden, besloot om een vergelijkende studie te laten uitvoeren voor en na de installatie van het Oxymatic ecologisch desinfectiesysteem. De analyses werden uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria.

De studie werd uitgevoerd op drie openbare zwembaden:

  • Een overdekt zwembad met een watermassa van  450m3, ongeveer 100 zwemmers per dag en een gemiddelde watertemperatuur van 30°.
  • Een gezamenlijk buitenzwembad van 250 m3, met ongeveer 150 zwemmers per dag en een gemiddelde watertemperatuur van 27 °.
  • Een openbaar zwembad: 400 m3, ongeveer 400 zwemmers per dag en een gemiddelde watertemperatuur van 30 graden.

In deze zwembaden werd het automatische Oxymatic zuiveringssysteem geïnstalleerd. Dat is gebaseerd op

de ABOT (Advanced Bi-polaire Oxidatie Technology) en zorgt voor volledig gedesinfecteerd en duurzaam water. De milieuvriendelijke technologie maakt het mogelijk om door middel van hydrolyse, aan waterzuivering te doen met behulp van watermoleculen. De werkzaamheid is ​​tot drie keer effectiever dan hypochloriet natrium (vloeibare chloor) of een zoutzuivering.

De belangrijkste conclusies van deze studie zijn de duidelijke voordelen die het systeem biedt aan de logistieke manager, de zwemmers, de installaties zelf en het milieu.

Op vlak van chloor toont de analyse een significante besparing aan van 50% en 80%. Deze kostenreductie ontstaat door de feit dat het zwembad wordt gedesinfecteerd door middel van hydrolyse systeem, het genereren van een hoge ORP water. Het systeem hoeft dus minder chloor te gebruiken om constant op het wettelijk vereiste niveau van 0,5 mg / l te blijven.

Ook de pH-waarde van het water blijft langer constant. De vermindering zou slechts 50% bedragen tegenover water dat behandeld wordt met chloor.

Een volgend gevolg is dat het water minder snel vervangen moet worden, wat meer dan een slok op een borrel betekent voor de waterfactuur.

Met al deze gegevens werd berekend dat de ROI (return on investment) ligt tussen de 9 maanden en 2 jaar.

www.hydrover.eu