Pahlén AB: Auto-UV Titanium

Pahlén AB uit Zweden, fabrikant van zwembadonderdelen, stelt haar UV-desinfectie systeem in de kijker.
Na de internationale beurzen van Barcelona en Keulen is nog maar eens gebleken hoeveel nood er is aan een corrosiebestendige behuizing. Auto-UV van Pahlén heeft namelijk een titanium behuizing. Dat kan vooral van belang zijn bij installaties waar hogere werkdrukken worden vereist, maximaal 4 bar! Uiteraard ook in gevallen waar 100% bedrijfszekerheid een belangrijke rol speelt!
UV is geen vervanger voor chemicaliën in het zwembad, UV kan onder ideale omstandigheden het Chlorineniveau in uw bad tot wel 70% verminderen. Dat elimineert meteen ook grotendeels de nadelige bijwerkingen van chloor; rode ogen, huidirritatie, geurhinder, …

Pahlén heeft twee lage-druk-systemen in haar gamma, uitgerust met een 75W lamp (25W UVC-straling) en een 130W lamp (43W UVC-straling), UVC-straling golflengte 254nm in beide gevallen. Maximale capaciteit voor beide systemen is 250 l/min of 15 m³/h.
De systemen zijn uitgerust met een elektronische bediening op de voorzijde van het toestel met indicatie van het aantal gepresteerde uren. Levensduur van de lampen is 9000 uren. LED-alarmfunctie om einde van de levensduur aan te kondigen.
Vraag vrijblijvend bijkomende inlichtingen via de gekende distributiekanalen of via www.pahlen.com[email protected]