PPG: uitgebreid online spare parts platform

Sinds een tweetal jaar springt Pollet Pool Group volop op de digitale kar. Simon Bolleire: “Dicht bij onze zwembadbouwers staan, is voor ons als firma heel belangrijk. We ondersteunen hen sinds jaar en dag met een uitgebreide papieren catalogus, opleidingen, een technisch team voor telefonische ondersteuning en zelfs ondersteuning ter plaatse … Toch merkten we de afgelopen jaren dat het belang van een goede online aanwezigheid bleef toenemen. Hoe kan je die filosofie van ‘Supporting Pool Builders’ dan ook digitaal vertalen? Met een 100% B2B-webshop speelden we hierop in. Ons volledige aanbod werd online beschikbaar voor uitsluitend zwembadbouwers.”

Bolleire: “Onze klanten krijgen met een klik op de knop toegang tot alle catalogusproducten, technische specificaties, handleidingen, bruto prijzen & kortingen, manuals, orderhistoriek, inzicht in stock … De afgelopen 2 jaar won onze webshop aanzienlijk aan belang en zien we het gebruik alleen maar toenemen. De huidige coronacrisis toont ook aan dat een online platform onmisbaar is geworden. We blijven dan ook investeren in onze B2B-webshop en bouwen de functionaliteiten verder uit.”

Een belangrijke nieuwe ontwikkeling daarbij is het aanbod van Spare Parts. Bolleire: “Het goed oplijsten van wisselstukken en reserveonderdelen is vaak een uitdaging. We investeerden samen met de meeste van onze gekende merken een hoop tijd in het samenbrengen van alle nodige informatie. Het resultaat is een knappe uitbreiding van de webshop met onderdelenlijsten per product, exploded views met aanduidingen, de beschikbaarheid van de onderdelen en prijzen. Bovendien kan je op een eenvoudige manier je onderdeel terugvinden: als aanvulling van het product, in een oplijsting van alle spare parts of via de uitgebreide zoekfunctie.”

Benieuwd naar meer? Klik hier voor onze spare parts op de webshop of vraag een account aan. De snelste manier als zwembadbouwer om je te informeren?

Meer info: www.polletpoolgroup.eu en bestel 7d/7d & 24h/24h