Samenwerking tussen Duitse Groep CHEMOFORM en Groep FIJA

De Duitse groep CHEMOFORM, specialist in het onderhoud en de behandeling van privé- en openbare zwembaden, en de groep FIJA, specialist in de fabricatie en distributie van uitrusting voor privé- en openbare zwembaden, kondigen hun samenwerking aan die eind dit jaar zal ingaan.

CHEMOFORM AG, « complementariteit die ons sterker zal maken »
CHEMOFORM, opgericht in 1962, met maatschappelijke zetel in Wendlingen (Duitsland), staat gekend voor zijn expertise en biedt een volledig gamma van doeltreffende en innoverende producten aan voor de reiniging, de hygiëne en het onderhoud van privé- en openbare zwembaden.
Met een omzet van 115 M €, een portefeuille van verschillende merken (waaronder Chemoform, Waterman, Dinotec, Balena, DR Nüsken en Aqualux), en duizenden klanten in meer dan 40 landen, is CHEMOFORM uitgegroeid tot één van de Europese marktleiders op het gebied van de behandeling van zwembadwater, maar ook van de ontwikkeling technisch materiaal en volledige systemen.
Voor Cedrik Mayer-Klenk, directeur van CHEMOFORM AG en volgende CEO van de CF Group, is deze samenwerking met FIJA een manier om aanwezig te zijn in alle activiteiten in de zwembadsector, van fabricatie tot onderhoud, om beter te kunnen voldoen aan de verwachtingen van de klanten, om toegang te hebben tot een groter geografisch gebied, en tegelijkertijd de zichtbaarheid van zijn aanbod te versterken.

« Bij FIJA gaan we graag uitdagingen aan. Onze toekomst ligt buiten onze grenzen »
verklaarde Marc Maupas, directeur van de groep FIJA. De groep FIJA, gevestigd te Brécé (Ille-et-Vilaine) en sinds 1993 bestuurd door Marc Maupas, is specialist in de fabricatie en distributie van uitrusting voor privé- en openbare zwembaden in B2B, via een portefeuille van verschillende merken (waaronder DEL, CLASS, Aqualux, LMP, Naturacqua, RPC en Carré Bleu).
FIJA, opgericht in 1975, is zich blijven ontwikkelen in de spirit van de eerste dagen: vertrouwen, veeleisendheid, inzet, nabijheid en innovatie.
Dit « familiebedrijf met Europese dimensie » is aanwezig in meer dan 30 landen, telt 250 werknemers en heeft een omzet van 70 M € in Frankrijk en internationaal.
Dit succes steunt op zijn sterke punten: het vermogen om « just-in-time maatwerk te leveren », respect voor de levertermijnen, een constant op de proef gesteld vermogen tot innovatie.
De twee groepen CHEMOFORM en FIJA, zakenpartners sinds 2014, vooral door de overname van Aqualux, werken nu al aan het delen en bundelen van hun knowhow.
De fusie is dus een logisch vervolg, met één ambitie: één van de grote spelers worden in de Europese en internationale markt.

Door de industriële, commerciële, logistieke en menselijke synergieën die de ontwikkeling stimuleren, zullen zij een dynamische toekomst kunnen uitbouwen, daarbij steunend op hun gemeenschappelijke waarden: onafhankelijkheid, inzet, flexibiliteit en respect.

 

www.lmppoolparts.be