Speck introduceert de nieuwe tegenstroom-installatie Badu Jet Turbo Pro

Voor de introductie van de tegenstroom-installatie Badu Jet Turbo Pro waren we te gast bij de Duitse pompen-fabrikant Speck. Het bedrijf heeft productiesites over de hele wereld en meer dan 100 jaar ervaring en kennis om in heel uiteenlopende sectoren steeds de meest geschikte pomp te kunnen leveren. Dit ondermeer voor industriële-, huishoudelijke en zwembad-technische oplossingen.

Voormiddag was er eerst een technisch seminarie rond pomptechniek dat werd geleid door Dhr Chris Den Hartog pomp en hydraulica specialist van Speck voor België… . Tenslotte werd Badu Jet Turbo Pro voorgesteld met ondermeer een explainer video. Deze tegenstroom-installatie wordt ingebouwd achteraan het zwembad. De Badu Jet Turbo Pro werkt met een propellor waardoor je als zwemmer een natuurlijke stroming ervaart. Via een remote control of een touch key in het zwembad kan je de sterkte van de stroming traploos instellen om je trainingsschema te optimaliseren. Binnenkort volgt er nog een app waar je voor een bepaald trainingsschema kan kiezen en waardoor dan verder alles automatisch wordt ingesteld.

Na de lunch was het tijd om de fabriek in te duiken. Letterlijk voor sommigen onder ons die de Badu Jet Turbo Pro daar aan den lijve konden testen. Doorheen de glazen wanden van het demobad zag je de werking van de Badu Jet Turbo Pro. De test-personen vertelden nadien dat dit meer ‘natuurlijk’ aanvoelde dan de klassieke tegenstroom-installaties met één of twee jets.


Aan het eind van de rondleiding kwamen we bij de vermaarde pomptest van Speck. Elke pomp wordt hier aan een grondige test ondergaan alvorens ze wordt verpakt en verscheept. Elektrisch maar ook hydraulisch wordt de pomp aangesloten net zoals dit bij een installatie zou gebeuren. Alle informatie wordt vervolgens verzameld in een pomp-id waarna er aan de pomp een serienummer wordt toegekend indien alle parameters oké zijn. Wanneer de computer een afwijking ontdekt wordt de pomp onherroepelijk uit het systeem verwijderd.