T&A: een zwembadafdekking… de sleutel tot een gereduceerd waterverbruik!

Nooit eerder werden er zoveel zwembaden gebouwd als de laatste jaren! Met de opkomst van de ‘staycation’ kozen heel wat mensen voor vakantie in eigen omgeving. En wat brengt er nu meer het vakantiegevoel naar boven dan een zwembad in eigen tuin?

Niemand had echter voorzien dat er niet alleen een energie-, maar nu ook een watercrisis de kop op zou steken.

Eerder dit jaar lanceerde de T&A Group al de Energy Simulator, een online tool waarbij het energieverbruik van een zwembad kan berekend worden in functie van een gekozen zwembadafdekking uit het T&A-gamma, rekening houdend met een aantal zeer bepalende factoren zoals de technische specificaties van het bad, meteorologische gegevens van het gebied, het type verwarming dat gebruikt wordt, al dan niet de aanwezigheid van zonnepanelen enz.

Maar nu water in bepaalde regio’s stilaan een schaars goed wordt, is het van uitermate belang om ook te weten hoeveel water er jaarlijks nu eigenlijk nodig is om het zwembad operationeel te houden.

Studies hebben eerder al uitgewezen dat gemiddeld 60 tot 70% van het waterverlies van een zwembad te wijten is aan verdamping.  Dit verlies hangt nauw samen met de oppervlakte van het bad, de gemiddelde temperatuur van het water én de omgeving, de frequentie van back-wash én het gebruik van een afdekking.

Om het nut te bewijzen van een afdekking, niet alleen met betrekking tot energieverbruik maar nu ook tot waterverbruik, werd in de Energy Simulator een functionaliteit toegevoegd die duidelijk aantoont wat het verschil in waterverbruik bedraagt mét of zonder afdekking. En dat zou wel eens veel meer kunnen zijn dan je ooit had kunnen denken. 

De afbeeldingen illustreren het verschil in waterconsumptie met en zonder afdekking en de daarbij horende energiekosten.

De Energy simulator is toegankelijk voor alle T&A-klanten.

Meer info? Uw T&A contact helpt u graag verder: [email protected]

Meer info:
www.t-and-a.be