Uw zwembad winterklaar met Poolcop!

Als het zwembad zelf weet wat er te doen staat!
Om uw zwembad te beschermen tegen externe invloeden van het koude seizoen, is het van essentieel belang om uw zwembad winterklaar te maken. De PoolCop-oplossing voert deze taak automatisch uit op het juiste moment. U hoeft de temperatuur niet te controleren of de procedures tot op de letter te volgen, PoolCop zorgt voor alles.

Wanneer het zwembadwater onder de 12° zakt, dan is het tijd om de overwintermodus in gang te zetten. Het is de bedoeling om de structuur van het zwembad en de waterdichting te beschermen. Bovendien is het belangrijk om zoveel mogelijk water te besparen voor hergebruik in het volgende seizoen. Of het nu passief of actief is, het winterklaar maken moet op het juiste moment beginnen en  om volledig doeltreffend te zijn, moet je rekening houden met een aantal – vaak moeilijke  en vervelende – taken. Bij PoolCop rijmt het overwinteren van uw zwembad met eenvoud en gemoedsrust. 

PoolCop en het zwembad is echt intelligenter!
Het PoolCop-systeem is zo ontworpen dat het zich aan alle seizoenen aanpast. Als de temperatuur daalt, is het grootste risico dat het water bevriest, waardoor leidingen kunnen barsten en wanden kunnen scheuren. Om het risico van bevriezing en de gevolgen daarvan te verminderen, moet de filtratie kunnen functioneren.

Met zijn ECO+ functie zorgt PoolCop voor een soepele overgang naar de winter. PoolCop past de duur van het functioneren van de filterpomp geleidelijk aan afhankelijk van de water- en luchttemperatuur, die continu worden gemeten door speciale geïntegreerde sensoren.

Deze instelling, gecombineerd met de antivriesfunctie, biedt een perfecte veiligheids- en efficiëntiegarantie.

De antivriesfunctie zet de filtratie in werking van zodra de temperatuursensoren een risico op vorst detecteren. Dit zorgt voor een beveiliging van de installatie van uw zwembad.

De alarmfuncties, het automatisch vullen en het legen in geval van regen zorgen er ook voor dat het filtratiesysteem goed werkt tijdens de winter. PoolCop is dus in staat om de zwembadafdekking te beveiligen door het waterniveau in het zwembad zo te beheren dat het niet te hoog of te laag is. De Evolution versie met de automatische lediging van het zwembad maakt dit proces nog eenvoudiger.

Het PoolCop-systeem is dus in staat de installatie van het zwembad te beschermen en de winterperiode in goede banen te leiden. Zo schakelt het bijvoorbeeld de chlorinator uit wanneer de temperatuur onder 12° zakt en schakelt het de chlorinator weer in als de watertemperatuur weer stijgt. Zo kan het zwembad in het voorjaar gemakkelijker weer in gebruik genomen worden.

Dankzij de PoolCopilot interface is het ook mogelijk om configuraties op te slaan (winterconfiguratie, besproeiingsconfiguratie of verlichting…) en de verschillende bedieningsmodi van de hulpapparatuur in werking te stellen, zoals het gebruik van de verwarming aan het begin van het seizoen, het besproeien van de tuin in de zomer, efemere verlichting aan het eind van het seizoen.

PoolCop in het kort
Desinfectie, filterreiniging, filtratietijd, verbruik, verwarming, verlichting… of het nu een kwestie van onderhoud is of sturing van het zwembad, PoolCop is een nieuwe oplossing waarmee u alle taken van zwembadonderhoud en -beheer kunt automatiseren.

“Toen ik zelf eigenaar werd van een zwembad kwam ik op het idee van de PoolCop-oplossing waarmee je alle onderhoudstaken van het zwembad kan beheren. Het geheim ligt in de continue monitoring en analyse van gegevens, verzameld door intelligente sensoren,” legt Lane Hoy, President van PCFR, uit.

De vindingrijkheid van PoolCop ligt in het feit dat technologie en gegevensverzameling centraal staan. Dankzij een nauwkeurige analyse van de uitgevoerde metingen is PoolCop in staat tot het beste zwembadbeheer en kan het de beste waterbehandeling voorstellen.

PoolCop is ook bijzonder relevant voor zwembadprofessionals die dankzij dit programma beschikken over een beheersinstrument voor hun zwembadpark waarmee zij hun zwembaden op afstand kunnen beheren. Dankzij de gegevens die door PoolCop worden verzameld, kunnen zwembadprofessionals ook interventies, verbruiksgoederen, enz. rationaliseren en beheren.

 

Meer info:
www.poolcop.com