VB Klimaattechniek versterkt Pollet Pool Group

Het internationale Pollet Pool Group neemt de Nederlandse warmtepompspecialist VB Klimaattechniek over. VB Klimaattechniek bouwde in de afgelopen decennia een sterke reputatie op met haar lijn ‘Pool Power Package’. Pollet Pool Group herbergt zes distributiebedrijven en twee fabrikanten. Met de overname van VB Klimaattechniek voegt Pollet Pool Group unieke knowhow toe binnen het belangrijke segment van zwembadwarmtepompen.

Bijna 30 jaar is VB Klimaattechniek een toonaangevende leverancier in de B2B-markt van warmtepompen. Dankzij het continu investeren in R&D, service en after sales, verwierf VB Klimaattechniek faam als warmtepompspecialist. Huub Bone: “Ik richtte dit bedrijf op in 1993 met een focus op warmtepompen. In eerste instantie ontwikkelden we oplossingen voor gebouwen. Met de opkomst van privézwembaden werd die focus verlegd en dat bleek een goede zet. We ontwikkelden een unieke lijn die er zowel technisch als qua rendement bovenuit steekt. Door VB aan te sluiten bij een strategisch grote partner, kunnen we nu nog sneller schakelen. We bundelen onze krachten en spelen zo sneller in op nieuwe en toekomstige eisen rond geluid, rendement en energie. Bovendien voelen we ons heel sterk verbonden met het familiale karakter van Pollet Pool Group. We delen hetzelfde DNA. We komen in een laagdrempelige groep terecht waar elke firma onmisbaar is dankzij de eigenheid. Zo blijven we ook morgen als VB Klimaattechniek een wezenlijk verschil maken!”

Pollet Pool Group is onderdeel van Pollet Group. De groep rond Jacques Pollet en onder leiding van Sofie Pollet, heeft vestigingen in 14 landen en is actief binnen 3 markten: de sector van waterbehandeling, de zwembadwereld en de medische industrie. Pollet Water Group bundelt 25 bedrijven actief in waterbehandeling. Pollet Medical Group bestaat uit zes gespecialiseerde medisch georiënteerde bedrijven. Pollet Pool Group ondersteunt de markt van zwembadbouwers met zesdistributiebedrijven en 2 fabrikanten. Het Nederlandse Aquadeck maakt zwembadafdekkingen op maat. Ook de Tsjechische zwembadfabrikant Niveko trekt de kaart van maatwerk met ‘custom-made monopools’. Dankzij vestigingen in België, Nederland, Spanje, Portugal, UK en Angola, heeft Pollet Pool Group ook een stevige distributiepoot.

Jeroen Van Wauwe, CEO Pollet Pool Group: “Pollet Pool Group wil uitblinken in service voor de zwembadbouwer. Naast de investeringen in onze eigen organisaties zoals PPG Technics, een nieuw logistiek centrum, B2B-webshops & configuration tools… werd twee jaar geleden de Nederlandse zwembadspecialist Pomaz overgenomen. De kennis en de aanvullende producten van Pomaz waren een stevige verrijking voor de groep. Als we ook in het belangrijke segment ‘warmtepompen’ extra stappen wilden zetten, dan was er maar één denkbare partner die ons dat kon bijbrengen: VB Klimaattechniek. We zijn dan ook heel blij dat VB Klimaattechniek voortaan deel uitmaakt van onze familie. Huub, Gerarda en Norbert engageren zich 100% voor deze nieuwe fase en de verdere ontwikkeling van VB & Pollet Pool Group. De ploeg blijft dan ook autonoom en ongewijzigd verder werken. Never change a winning team!”

Meer info?
Neem een kijkje op www.zwembadwarmtepomp.nl of www.polletpoolgroup.com