Zwembadarchitectuur op hoog niveau: Aura Skypool in Dubai

Hoogste, grootste, diepste: Dubai staat bekend om zijn vele records, waaronder de Burj Khalifa – ’s werelds hoogste wolkenkrabber. Of het indrukwekkende Deep Dive Dubai – ’s werelds diepste zwembad dat maar liefst 60 meter diep is en is ontworpen als een onderwaterstad. Een nieuwe toevoeging aan deze lijst is de Aura Skypool, een 360° infinityzwembad dat zich op 200 meter hoogte rond de 50ste verdieping wikkelt van de Nakheel’s Palm Tower op de Palm Jumeirah-archipel.

Het zwembad is een project van de Sunset Hospitality Group, een bedrijf dat wereldwijd actief is in de projectontwikkeling van luxueuze resorts, beachclubs, restaurants en nachtclubs. In het zwembad geniet je van een verbluffend uitzicht op de iconische skyline van Dubai met uitschieters zoals Palm Jumeirah, Burj Al Arab, Burj Khalifa en Ain Dubai.

De overloop van het zwembad lijkt te versmelten met het prachtige uitzicht, wat van het geheel een nog luxueuzere ervaring maakt. De omringende betonnen vloertegels zijn zorgvuldig uitgekozen voor hun tactiele kwaliteit: als je er blootsvoets overheen wandelt, voelt het net als een zandstrand aan. Om de wind te breken zijn er op elke hoek scheidingswanden aangebracht die voorkomen dat de golven over de buitenrand zouden spatten. Hoewel zwemmers er gemakkelijk onderdoor kunnen, helpt de architectuur de buitenruimte visueel te scheiden en in te delen. Met dit in gedachten bevat het ontwerp van Kokaistudios ook een buitenbar langs de oostkant van het zwembad, waardoor de locatie openstaat voor exclusieve feesten en privé-evenementen.

Naast zwemmen kun je in het complex dus ook genieten van een hapje en een drankje in de centrale lounge en bar. De kosten van deze ervaring variëren afhankelijk van je gereserveerde ligbedje op het 750 m2 grote pooldeck (eerste of tweede rij), en het gekozen tijdslot: ochtend, middag, of hele dag. Een ochtendsessie van 10u00 tot 14u00 begint bijvoorbeeld bij 200 Dubai Dirham, wat ongeveer 50 euro is. Een aanbeveling voor iedereen die Dubai bezoekt!

Architect: Kokaistudios
Foto’s: Sunset Hospitality

    Meer info:
    auraskypool.com
    kettal.com