Zwemmen in een rivier met het HydroStar tegenstroomsysteem van BINDER

Met het turbine-aangedreven HydroStar-tegenstroomsysteem van BINDER wordt zwemmen in je eigen zwembad een belevenis: de brede, krachtige volumestroom is vergelijkbaar met de stroming in een rivier en biedt zowel wedstrijd- als recreatieve zwemmers optimale trainingsomstandigheden.

Bekende atleten hebben het turbinezwemsysteem getest en zijn enthousiast: naast de natuurlijke stroming benadrukken ze vooral de eenvoudige bediening van het systeem. Het vermogen van de turbines kan eenvoudig worden geregeld en aangepast aan het individuele trainingsniveau. Een ander pluspunt is de mogelijkheid om met de nieuwe Binder24-app je eigen oefenunits te maken. “Ik moet vaak intervaltraining doen. In de app kan ik vooraf de verschillende stroomsterktes instellen en er dan gewoon doorheen zwemmen”, meldt triatleet Sabine Lischka. Bij het zwemmen met het turbinezwemsysteem is het niet nodig om constant om te draaien en de rand van het zwembad af te duwen, zodat de zwemmer zich volledig kan concentreren op zijn techniek.

Het door een turbine aangedreven tegenstroomsysteem HydroStar werd onlangs door uitgeverij ZEIT uitgeroepen tot “Merk van de Eeuw”. Het is niet alleen geschikt voor wedstrijdzwemmers, maar voor iedereen die continu wil trainen. BINDER biedt HydroStar aan in verschillende uitvoeringen met volumestromen van 160 tot 1.200 m3 per uur. De stroomsterkte van het turbinezwemsysteem kan met de piëzo-knop, afstandsbediening of de Binder24-app nauwkeurig worden aangepast aan uw eigen trainingsniveau.

HydroStar is speciaal ontwikkeld voor nieuwe zwembaden – maar de turbinetechnologie kan ook snel en eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande zwembaden als EasyStar-retrofitsysteem. EasyStar wordt door de vakhandelaar in een paar eenvoudige stappen aan de zwembadrand bevestigd en is binnen korte tijd klaar voor gebruik.

Het tegenstroomsysteem biedt dezelfde prestaties en dezelfde functies als de HydroStar, maar is compacter. EasyStar werd bekroond met de German Design Award 2020 en past harmonieus in elke omgeving.

Beide tegenstroomsystemen kunnen veel sneller door gekwalificeerd personeel worden geïnstalleerd dan conventionele pompbediende systemen. Ze zijn ook aanzienlijk energiezuiniger: HydroStar en EasyStar verbruiken 50 tot 80 procent minder elektriciteit dan conventionele tegenstroomsystemen. Geïnteresseerden kunnen vrijblijvend de turbinetechniek testen met een gratis proefzwemmen.

 

Meer info:
www.binder24.com/nl/proefzwemmen