Distri Pond: E245 Spraybond recycanister – een duurzaam alternatief

SealEco-Distri Pond wil meer en meer haar steentje bijdragen in de ontwikkeling van herbruikbare en duurzame systemen. Daarom zal de E245 Spraybond vanaf nu in een herbruikbare verpakking geleverd worden. De recycanister wordt na gebruik weer opgehaald en teruggestuurd naar de fabrikant zodat deze weer klaargemaakt kan worden voor hergebruik.

Op deze manier probeert SealEco-Distri Pond zuinig om te gaan met de steeds schaarser wordende grondstoffen en gaat het bedrijf nog zorgvuldiger om met de afvalstromen. Om dit kracht bij te zetten, zullen ze de prijzen onveranderd laten, niettegenstaande alle noodzakelijke inspanningen.

Hoe werkt het?
SealEco rekent € 10 statiegeld per recycanister bij afname. Deze recycanisters zijn zichtbaar en onzichtbaar voorzien van specifieke kenmerken waardoor wij kunnen controleren of het daadwerkelijk gaat om een E245 Spraybond recycanister. Ook de eindgebruiker betaalt € 10 statiegeld bij afname. Na gebruik kunnen deze weer op het verkoopadres worden ingeleverd waarbij de afnemer het statiegeld terugkrijgt. Zodra er 24 stuks recycanisters klaar staan, geeft je dit door aan de customer service via [email protected]. Nadat de recycanisters retour zijn gehaald volgt er binnen de 10 werkdagen een creditnota voor de opgehaalde recycanisters.

Waar moet je op letten?

  • De recycanister moet bij voorkeur in de doos blijven vanwege transportgemak.
  • De recycanister dient volledig leeg gespoten te zijn en de kraan moet volledig openstaan.
  • Slangen en accessoires dienen verwijderd te zijn.
  • De retourpallet dient veilig verpakt te zijn.
  • Opgelet: in tegenstelling tot de normale E245 recycanisters mag het vat niet geperforeerd worden. Anders vervalt het recht op retour van statiegeld.

Meer info:
www.heldervijveren.com