Allforpools wordt onderdeel van Pollet Pool Group

De Waalse zwembadspecialist Allforpools is voortaan onderdeel van Pollet Pool Group. Allforpools is een gevestigde waarde in de markt als importeur en verdeler van zwembadmateriaal en fabrikant van automatische afdekkingen. Pollet Pool Group bestaat op vandaag uit 9 Europese distributiebedrijven en 2 fabrikanten. In België is de groep vooral actief in Vlaanderen met de firma PPG Belgium. Dankzij de overname van Allforpools, verstevigt Pollet Pool Group haar “Supporting Pool Builders” filosofie in het zuiden van ons land. Voor Allforpools is dit de gewenste omslag naar een 100% B2B-partner in de zwembadsector.

Allforpools uit Waver werd opgericht in 1998. De Belgische zwembadspecialist maakte het laatste decennium een stevige evolutie door. In 2014 nam Mathieu Deleval het roer bij Allforpools over van zijn vader, hij hervormde het bedrijf grondig en ging resoluut voor vernieuwing. Allforpools trok de kaart van hoogwaardige en innovatieve zwembadproducten, het AFP-team werd stevig uitgebouwd en er werd fors geÏnvesteerd in een zeer efficiënt webplatform, een nieuw pand en een showroom met opleidingsmogelijkheden. Met succes: het nieuwe Allforpools werkte zich in korte tijd op tot een graag geziene partner en een gerespecteerde waarde in onze zwembadindustrie. 

Mathieu Deleval: “Ik ben trots op wat we met dit team hebben bereikt in circa 10 jaar tijd. We kunnen bogen op een hele trouwe klantenbasis die optimaal gebruik maakt van onze lokale troeven en de aanwezige expertise bij Allforpools. Pollet Pool Group is uiteraard geen nobele onbekende voor ons. Maar met hun Belgische tak is PPG vooral in Vlaanderen actief. Wij op onze beurt zijn sterk vertegenwoordigd in Wallonië. De overname is ook een logische volgende stap voor Allforpools. Door deel uit te maken van Pollet Pool Group krijgen onze klanten toegang tot een groter productaanbod, kunnen we synergieën opzetten met onze collega’s in Vlaanderen en versterken we allebei onze service voor de zwembadbouwer. Bovendien delen wij, net zoals heel veel van onze klanten, het sterke DNA van familiaal ondernemen. Vanaf de eerste kennismaking zorgde het voor de klik waar je in zo’n samenwerking naar op zoek bent. We geloven ook met AFP rotsvast in het credo van PPG: ‘Supporting Pool Builders’. En nog belangrijker: als onderdeel van Pollet Pool Group richten we ons voortaan volledig én exclusief op de B2B-markt. De beperkte B2C-activiteiten van Allforpools, een erfenis uit het verleden, worden dan ook per direct stopgezet. Focus voor een bedrijf is belangrijk, de Pollet Pool Group is gebouwd op B2B- business en de professionele zwembadbouwer maximaal ondersteunen is voortaan dan ook onze enige missie!”

Jeroen Van Wauwe, CEO Pollet Pool Group: “Het dynamische team van Allforpools is voor ons de perfecte aanvulling in de Belgische markt. Het bedrijf heeft het typische familiale karakter dat bij ons past en is heel goed verankerd in de lokale Waalse markt. De naam Allforpools blijft behouden. We geloven als groep in lokale sterke identiteiten en zetten verder waar het AFP-team de afgelopen jaren hard voor heeft gewerkt. In België krijg je zo twee Pollet Pool Group bedrijven die zich 100% focussen op de professionele zwembadbouwer: PPG Belgium in Vlaanderen en Allforpools in Wallonië. We zijn ervan overtuigd dat we met die combinatie een nog betere partner worden voor elke Belgische zwembadbouwer.” 

Pollet Pool Group maakt deel uit van de Pollet Group. De groep, opgericht door Jacques Pollet en onder leiding van Sofie Pollet, heeft vestigingen in 17 landen en is actief op 3 markten: de waterbehandelingssector, de zwembadwereld en de medische industrie. Pollet Water Group bundelt 29 ondernemingen die actief zijn in waterbehandeling. Pollet Medical Group bestaat uit 6 gespecialiseerde medisch georiënteerde bedrijven. Pollet Pool Group ondersteunt de markt van de zwembadbouw met nu 9 distributiebedrijven en 2 fabrikanten. Het Nederlandse bedrijf Aquadeck maakt zwembadafdekkingen op maat. Ook de Tsjechische zwembadfabrikant Niveko trekt de kaart van maatwerk met high-end monopools. Met vestigingen in België, Nederland, Spanje, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Angola en Denemarken, beschikt Pollet Pool Group over een sterk en internationaal uitgebreid distributienetwerk. Vorig jaar nog werden Golden Coast (UK) en ook het Deense Welldana aan de groep toegevoegd.

Meer info:
+32 56 78 20 57
[email protected]
www.polletpoolgroup.be