Alpha Industries: nieuwigheden

Nieuwe showroom Hasselt
Door de coronapandemie zijn er de afgelopen 2 jaar maar weinig (inter)nationale beurzen doorgegaan. Deze ontwikkeling heeft Alpha Industries ertoe aangezet om in de eigen showroom te investeren.

Sinds afgelopen zomer zijn de werkzaamheden begonnen en het resultaat zal vanaf eind maart te bewonderen zijn.  Niet alleen het ruime Alpha Wellness Sensations assortiment (indoor en outdoor sauna’s, infraroodcabines, zoutgrotten, ijsgrotten, ligbanken, belevenisdouches, stoombaden, spabaden en hot tubs ) zal in de 1300 m2 showroom zijn opwachting maken, maar ook alle technieken, afwerkingen en accessoires kan je er bekijken. Deze showroom zal niet alleen voor potentiële professionele klanten, maar uiteraard ook voor het bestaande netwerk aan (inter)nationale dealers op afspraak toegankelijk zijn. Zij kunnen ook samen met architecten/eindklanten dromen in concrete projecten omzetten.

Decoratief Acacia hekwerk
Acacia is een duurzamer alternatief voor het gekende kastanje. Het is een Europese loofhoutsoort met organische vormen en een zeer lange levensduur. Naast het traditionele hekwerk biedt Alpha Industries nu ook decoratieve panelen aan van 2×1 meter voor buitentoepassingen. In het najaar volgt nog een mooie indoor variant met ovengedroogd Acacia verlijmd op een OSB plaat.

Nieuwe hoofdsteun
De jury van de Plus X Award heeft het product Chaleur Ergonomic Sauna Headrest van Alpha Wellness Sensations geëerd, eerst met de High Quality and Design Award en vervolgens met de speciale onderscheiding “Beste product van het jaar 2021”. Dit prachtige sauna-accessoire is gemaakt van 3 verschillende houtsoorten: Canadese rode ceder, Afrikaanse ayous of thermisch behandelde ayous. Deze hoogwaardige houtsoorten passen perfect in de sauna-ambiance: Thermo ayous is bestand tegen schimmel en aantasting door houtinsecten, ayous is warmtereflecterend, knoestarm, splinter- en harsvrij, ceder scheidt geen hars af, oververhit niet en het is ook waterafstotend. Optioneel kan het hout worden behandeld met Supi saunawas die in het hout wordt opgenomen en een vocht- en vuilafstotend oppervlak vormt. Het onverwachte ontwerp biedt een betere sauna-ervaring en verbetert de algehele gezondheid en het welzijn. Het is uit één stuk gemaakt en heeft een stabiele vorm. Bovendien biedt deze hoofdsteun een bijzonder esthetisch plezier, alles voor het comfort

Infrarood barrelsauna met lounge bank
Eind februari is het zo ver. Dan lanceert Alpha Industries de unieke combinatie van de gepatenteerde infrarood loungebank met een barrel. Beide producten hebben in de afgelopen jaren hun waarde meer dan bewezen. De infrarood loungebank met S-vormige full-spectrum infraroodstraler is het non-plus-ultra op vlak van efficiënte infraroodtechnologie en comfort. Nu kan de liefhebber dus ook eindelijk in de eigen tuin hiervan genieten. En wel in een kwalitatieve barrelsauna uit massief thermo vuren, thermo ayous of ceder hout 40 x 90 mm.

Ronde houten planken in ceder, ayous of thermo ayous
Alpha Industries blijft ook trendsetter als het gaat over nieuwe houtdesigns in de sauna. Zo zijn er nu ook ronde planken in ceder, ayous of thermo ayous voor de zijwanden. Hierdoor ontstaat een hele speciale “balkensauna”-look. De extra houtdikte zorgt voor een nog betere afgifte van stralingswarmte. Bovendien nodigen de zachte rondingen van het hout uit om er halfliggend tegenaan te gaan zitten.

Alpha Industries als deelnemer aan het NOA-project van Renson
Design en buitenleven in een uniek totaalbelevingspark. Dertig internationale ‘outdoor living’-partners maken van NOA het neusje van de zalm als het op uniek buiten leven aankomt. Hier geen geïsoleerde producten, maar scènes … vormgegeven en aangekleed volgens de laatste trends tot gestileerde totaalplaatjes voor de meest uiteenlopende tuinen. Alles klopt tot in de details: van weidse tuin met zwembad tot ommuurde stadstuin, van balkon tot penthouse. Elke scène die dit totaalbelevingspark telt, werd zo vormgegeven dat je er zoveel meer in ontdekt dan de som van de samengebrachte merken. Hier beleef je ‘design, high end outdoor living’ zoals je dat nergens anders kan. Met ruimte voor input en samenwerking met kunstenaars en designers zet NOA het vizier zelfs helemaal open voor ‘out of the box’ ideeën om buiten leven naar een nooit gezien niveau te tillen. De opening is voorzien in september 2022  en van Alpha Wellness Sensations zullen een Eclipse, Outdoor Luxury , Outdoor Luxury IR Lounge en Intens spa te bewonderen zijn.

Meer info:
www.alpha-industries.eu
www.alpha-wellness-sensations.be