Maak je rug weer fit met de turbinekracht van BINDER

Tijdens een mensenleven krijgt de rug veel te verduren. Daarom is het belangrijk om je rugspieren regelmatig te versterken. De turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER zijn hiervoor perfect, zoals Paralympisch kampioen Elena Semechin (geboren Krawzow) op indrukwekkende wijze aantoont.

Met hun brede, krachtige stroom bieden de HydroStar en EasyStar ideale omstandigheden voor het effectief versterken van de rugspieren. De volumestroom is veel sterker dan bij conventionele pompaangedreven systemen.. “Daarom zijn de BINDER-systemen uitstekende trainingsapparaten voor rugoefeningen. Ze verhogen de effectiviteit van de oefeningen omdat je tegen de weerstand van de stroming in moet werken”, legt wereldkampioen parazwemmen Elena Semechin uit. “Op deze manier wordt de spiergroei voorzichtig bevorderd.”

De sympathieke atleet heeft ook een bijzonder goede oefening voor rugtraining met HydroStar en EasyStar klaar: “Je staat met je rug naar de stroming, buigt je knieën lichtjes en zorgt ervoor dat je tenen iets naar buiten wijzen. Armen in een U-vorm, schouderbladen naar achteren getrokken. Leun dan achterover tegen de stroom in terwijl je de onderbuik en onderrug aanspant. Het is belangrijk om hierbij rechtop te staan, dan kunnen alle spiergroepen tegelijk worden getraind. Ik raad aan om dit drie keer te doen, elk met 10-15 herhalingen.”

De turbineaangedreven tegenstroominstallaties van BINDER zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met debieten van 160 tot 1200 m3 per uur. HydroStar is ideaal voor nieuwbouwzwembaden, EasyStar is ontwikkeld voor inbouw achteraf in bestaande zwembaden. Beide varianten zijn zeer energiezuinig, onderhoudsarm en kunnen door de vakhandel snel worden gemonteerd.

Meer info:
www.binder24.com