BINDER: de perfecte trainingsinstallatie

Triatleten stellen de door turbines aangedreven tegenstroominstallaties van BINDER op prijs omdat de opgewekte stroming ideale omstandigheden biedt voor zwemtrainingen. Bekende sporters optimaliseren hun zwemstijl met behulp van deze installaties.

Het systeem is zowel geschikt voor nieuwe alsook voor bestaande zwembaden en kan snel geïnstalleerd worden.

Voor triatlete Carolin Meyer is de tegenstroominstallatie HydroStar van BINDER de perfecte sparringpartner in het water: “De krachtige stroming biedt exact die omstandigheden die ook in wedstrijden gelden”, zegt ze. Haar collega Sabine Lischka is sinds kort eigenaar van een vaste tegenstroominstallatie van HydroStar en ze is blij met haar nieuwe aankoop: “Daarmee kan ik perfect trainen.”

De gepatenteerde turbinetechnologie van BINDER wekt een brede, krachtige stroming op, die lijkt op die van een rivier. Het lichaam wordt door het water gedragen zodat de zwemmer zich volledig op zijn techniek kan concentreren. Daarom zijn tegenstroominstallaties erg geschikt voor topzwemmers die hun uithouding en hun zwemstijl willen verbeteren. De stromingssterkte kan met behulp van een afstandsbediening, een Piezotoets of een trainingsapp heel eenvoudig aan het trainingsniveau worden aangepast. Via de app kan je bovendien een individueel trainingsprogramma opmaken. Verder heeft de zwemmer een overzicht over de afgelegde afstand, met de tijd die hij daarvoor nodig had.

BINDER produceert Hydrostar in acht verschillende niveaus met volumestromen van 160 tot 1.200 m³ per uur. Voor de installatie in bestaande zwembaden is er EasyStar dat identieke prestaties en functies biedt als HydroStar. Gespecialiseerde handelaars installeren deze twee verschillende installaties op korte tijd. En ze werken perfect omdat ze 50 tot 80 minder energie verbruiken als gewone tegenstroominstallaties.

Meer info: www.binder24.com