BINDER: Fit door de kracht van turbines

In het water bewegen is gezond en geeft optimale ondersteuning bij de regeneratie van de gewrichten na een operatie. Dankzij de brede en krachtige stroming die ze opwekken, maken de door turbines aangedreven tegenstroominstallaties van BINDER uw conditietraining bijzonder efficiënt. Elena Krawzow, wereldkampioene paralympisch zwemmen, vertelt waarom dat zo is.

„Een zwembad is bijzonder goed geschikt voor hersteloefeningen. Door in water te bewegen worden de gewrichten immers nauwelijks belast,” verklaart de duurzwemster en psychotherapeute. „Daarom kun je in het zwembad oefeningen doen die aan land niet aangeraden zouden worden. “Een bijkomend voordeel van revalidatiesport in het zwembad is de grotere veiligheid: „In het water kun je bij een verkeerde beweging eigenlijk geen blessures oplopen en de intensiteit van de oefeningen kan ook veel beter onder controle gehouden worden,” zegt Krawzow.

De unieke turbinezweminstallatie HydroStar van BINDER versterkt het trainingseffect nog: De brede en krachtige stroming die ze opwekt, verhoogt de weerstand die de patiënt moet overwinnen – dat bevordert de spieropbouw. „Wanneer je tegen de HydroStar zwemt, hou je je lichaam bovendien voortdurend onder spanning, zodat de spieren efficiënter belast worden als dat bij “normaal” zwemmen het geval is, “vindt wereldkampioene Elena Krawzow. De HydroStar heeft echter nog een voordeel: „Met deze installatie kunnen zelfs mensen die niet kunnen of niet willen zwemmen doelmatige hersteloefeningen in het water doen. “Het gebruik van deze installatie vergroot dus duidelijk de doelgroep voor hersteltraining in het water.

Naast de vaste turbinezweminstallatie HydroStar biedt BINDER in zijn programma EasyStar ook een inbouwinstallatie aan die in bestaande zwembaden geplaatst kan worden. EasyStar heeft dezelfde prestaties en functies als HydroStar en je leverancier kan het snel monteren. Allebei de installaties verbruiken tot 80 percent minder energie als de meeste andere tegenstroominstallaties.

Meer info: www.hydrostar-binder.de/be